LIETUVOS SAMARIEČIŲ BENDRIJAI – 30 METŲ

0
21
DJI 0296

Birželio 18 dieną Kėdainiuose vyko Lietuvos samariečių bendrijos veiklos 30 metų jubiliejaus minėjimas. Šiuo metų Lietuvoje veikia 18 skyrių, kurie jungia per 700 savanorių. LSB prezidentė Sonata Patkauskaitė šiltai pasveikino atvykusias skyrių delegacijas. Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis džiaugėsi, kad jubiliejinis samariečių gimtadienis švenčiamas Kėdainiuose.

Buvo pagerbti bendrijai vadovavę prezidentai: Antanas Račas (jau išėjęs į Anapilį, jis yra bendrijos įkūrėjas, patirtį atvežęs iš Vokietijos, buvo seimo narys), Algis Jokubaitis, Laimutė Juselienė, Genoefa Baltrušaitienė, Sigitas Klimas. Garbės samariečių ženklu buvo pagerbti ilgamečiai samariečiai: Genutė Karvelienė (Šiaulių skyrius), Vida Veronika Sereikienė (Radviliškio skyrius), Dovilė Pašakinskienė (Pakruojo skyrius).

Filmuotoje dokumentinėje juostoje buvo prisiminta 30 – ies metų įvykiai. Šiuo metu dauguma skyrių turi partnerius užsienyje. Skyriuose veikia Vaikų dienos centrai, labdaros valgyklos, nakvynės namai, individualios įmonės, kuriose dirba neįgalieji. Didelę savanorišką pagalbą skyriai šiuo metu skyria Ukrainai. 

Kiekvienas skyrius į šventę atvežė mokinių piešinukus su linkėjimais ir  ir piešimo priemonėmis, kuriuos perdavė Lietuvos ambasados Ukrainoje darbuotojams. Zarasų skyrius perdavė per 50 mokinių kūrybinių darbelių. Nuoširdus ačiū mokinukams iš Zarasų “Santarvės” pradinės mokyklos ir Meno mokyklos. Susirinkusius į šventę jautriai dainomis pasveikino dainininkė Jelena iš Ukrainos. Buvo malonu susitikti su skyrių pirmininkais, kurie jau per 25 metus  dalinasi savo patirtimi su mūsų Zarasų jaunaisiais savanoriais samariečiais.      

(Zarasų skyrius 2023 metais minės 25 metų gimtadienį). Edukacinėje veikloje skyriai turėjo galimybę prisiminti Lietuvos samariečių veiklos  istoriją, pristatyti savo veiklą ir kartu pasveikinti vieni kitus. Mielas ir džiugias susitikimų akimirkas fiksavo fotografas ir su foto aparatu ir su dronu. Pandemijos laikotarpis pristabdė aktyvią samarietišką veiklą daugelyje skyrių. Reikia tikėti, kad savanoriškas judėjimas sustiprės ir Zarasų skyriuje, kuris šiuo metu priklauso Zarasų rajono jaunimo visuomeninių organizacijų sąjungai “Apskritas Stalas”. Nuoširdžiai dėkoju “Apskritam stalui” už prisidėjimą prie dalyvavimo gimtadienio šventėje. Taip pat dėkoju  R.Lamanauskui už  suvenyrus apie Zarasus.

Lietuvos samariečių bendrijos Zarasų skyriaus pirmininkė

Nijolė Ragauskienė

DJI 0292

IMG 63661

IMG 63732

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite