ĮGYVENDINAMAS PROJEKTAS „VAJASIŠKIO VISUOMENINĖS PASKIRTIES PASTATO SUTVARKYMAS PRITAIKANT BENDRUOMENĖS POREIKIAMS, SOCIALINEI IR KULTŪRINEI VEIKLAI“

0
23
min news zrs 741 Konsultacijos 20135

Zarasų rajono savivaldybės administracija įgyvendina projektą „Vajasiškio visuomeninės paskirties pastato sutvarkymas pritaikant bendruomenės poreikiams, socialinei ir kultūrinei veiklai“ (toliau – Projektas).

Projekto tikslas – didinti Vajasiškio gyvenamosios aplinkos patrauklumą bei vietos gyventojų gyvenimo kokybę, sutvarkant Vajasiškio bendruomenės namų infrastruktūrą.

Pagrindinė problema, kuriai spręsti įgyvendinamas šis Projektas – Vajasiškio kaimo bendruomenė (ir aplinkinių kaimo vietovių gyventojai, įsitraukiantys į jos veiklą), kuri yra aktyvi ir žinoma už savo rajono ribų, neturi sutvarkytų ir pilnai įrengtų bendruomenės namų, kuriuose galėtų kokybiškai vykdyti veiklas, todėl Projekto įgyvendinimo metu yra atliekamas Vajasiškio bendruomenės namų pastato kapitalinis remontas, t. y. sutvarkoma pastato išorė: pakeičiami seni langai, durys, atnaujinamas stogas, sutvarkomas cokolis, apšiltinamas fasadas, įrengiamas pandusas.

Atlikus visuomeninės paskirties patalpų Vajasiškio kaime kapitalinį remontą, bus skatinamas Vajasiškio kaimo tvarumas bei augimo potencialas, sudarant palankias sąlygas kurtis ir gyventi naujiems gyventojams. Sutvarkius bendruomenės namus, jie bus naudojami kaip gyventojų užimtumo bei laisvalaikio vieta. Atnaujintame pastate bus teikiamos trūkstamos socialinės paslaugos socialinės rizikos asmenims, taip pat padidės kultūros paslaugų įvairovė ir kiekis, t. y. bus organizuojamos vaikų ir paauglių dienos užimtumo stovyklos, bus mokoma amatų, bus įtraukiami vietos ir aplinkinių kaimų gyventojai susiburti, bendrauti, organizuoti renginius, puoselėti tarpusavio socialinius ryšius.

Tikimasi, kad įvykdyti darbai sukurs šiuolaikišką, malonią erdvę aktyviai Vajasiškio bendruomenei plėsti savo vykdomų veiklų ir edukacijų apimtis bei įvairovę.

Bendra projekto vertė – 213.002,00 Eur. Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai paramos lėšos – 144.840,85 Eur, valstybės biudžeto lėšos – 25.560,15 Eur, Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 42.601,00 Eur.

Numatoma visų projekto veiklų pabaiga – 2022 m. lapkričio 18 d.

Projektas „Vajasiškio visuomeninės paskirties pastato sutvarkymas pritaikant bendruomenės poreikiams, socialinei ir kultūrinei veiklai“ (projekto kodas 20KI-KU-21-1-00919-PR001) finansuojamas iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai: Europa investuoja į kaimo vietoves, Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos sritis „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą“ ir „Parama investicijoms į kaimo kultūros ir gamtos paveldą, kraštovaizdį“.

Investicijų ir plėtros skyriaus informacija

291748123 351139060502285 3254609101389862683 n

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite