7 KRITERIJAI, Į KURIUOS REIKIA ATSIŽVELGTI RENKANTIS TELEVIZORIŲ

0
50
televizoriaus pasirinkimas

Nors ne kartą buvo kalbėta apie televizijos eros pabaigą, tiek ji, tiek jos transliacijoms skirti įrenginiai vis dar išgyvena aukso amžių. Tiesa, televizorių funkcijos šiais laikais gerokai prasiplėtė – dabar jie skirti ne tik žinioms ir pokalbių laidoms, bet ir transliacijoms internete, įspūdingiems filmams ar netgi įtraukiantiems žaidimams. Nepriklausomai nuo to, kokią paskirtį šiam prietaisui būsite numatę Jūs, nusprendę pasirinkti naują televizorių, turėtumėte atsižvelgti į žemiau pateiktus kriterijus.

1. Įstrižainė

Nors vis dar atsiranda manančių, kad didesnis televizorius, jei tik leidžia galimybės, visuomet yra geresnis pasirinkimas, toks pirkinys taip pat gali būti ir per didelis. Šis aspektas priklauso nuo to, kokiu atstumu nuo ekrano sėdėsite – jei būsite per arti, kenksite regėjimui ir netgi negalėsite įžiūrėti visų detalių. Tad geriausia jei išmatuosite sėdėjimo atstumą ir jį padalinsite iš 1,5 ir 3 kartų – taip gausite Jums tinkančių televizoriaus įstrižainių rėžius.

2. Vaizdo raiška

Šiuo atveju jokių paslėptų gudrybių nėra – kuo aukštesnė bus maksimali raiška, tuo tikroviškesni, spalvingesni ir ryškesni bus ekrane matomi vaizdai. Nauju standartu tampa 4K raiškos rezoliucija, kasdienes patirtis perkelianti į naują lygį. Kol kas nežymiai, tačiau po truputį ant kulnų jai pradeda lipti 8K raiškos vaizdo kokybę užtikrinantys televizoriai. Tiesa, jei norisi investuoti mažiau, galite rinktis ir paprastesnius variantus: Full HD vaizdo raiška laikoma tarpiniu pasirinkimu tiems, kurie nori kokybės, tačiau tikisi plačiai neatverti piniginės.

3. Ekrano tipas

Nuo šio aspekto iš dalies taip pat priklauso tai, kokius vaizdus matysime televizoriaus ekrane. Patys paprasčiausi, tačiau ir pigiausi bus LCD televizoriai, tačiau jei norisi platesnės spalvų gamos ir geresnio reakcijos laiko, turėtumėte atkreipti dėmesį į LED technologiją. Dar kokybiškesnius vaizdus gali pasiūlyti OLED ekranus turintys televizoriai, kurie stebina puikiais kontrastais, plačiais kampais ir įspūdingais juodos spalvos atspalviais. Tuo tarpu „Samsung“ kompanija siūlo QLED televizorius, kurie mėgstami dėl ryškių, spalvingų ir kontrastingų ekranų. Iš arčiau juos apžiūrėsite Pigu.lt el. parduotuvėje.

4. SMART TV galimybės

Nors vis dar galima rasti vieną kitą tokios funkcijos neturintį įrenginį, galima sakyti, kad televizoriai su SMART TV užkariavo rinką. Jie suteikia galimybę prisijungti prie interneto ir pasiekti jame esančias pramogas bei populiariausias turinio platformas. Dėl WiFi ryšio palaikymo, juos galima pritaikyti ir kitoms veikloms. Tad jeigu ieškote prietaiso, kuris būtų daugiau nei televizorius, į tokius modelius iš tiesų verta atkreipti dėmesį.

5. Papildomos funkcijos

Be jau minėtos SMART funkcijos, televizoriai gali turėti ir kitų funkcijų bei ypatybių – turėtumėte su jomis susipažinti ir pagalvoti, kaip jos pasitarnaus praktiškai. Tas pats pasakytina ir apie jungtis: populiariausios yra HDMI ir USB, tačiau jei turite specifinių poreikių, turėtumėte atkreipti dėmesį, ar atitinkamas televizorius turi Jums reikiamas jungtis.

6. Kaina

Televizorių vertė priklauso nuo dydžio, rezoliucijos, ekrano raiškos ir funkcionalumo, tad akivaizdu, kad kainų rėžiai yra pakankamai platūs. Tačiau jeigu iš anksto apgalvosite biudžetą, tinkamą modelį galėsite susirasti dar paprasčiau.

7. Prekinis ženklas

Nors dabar rinkoje netrūksta patikimų prekinių ženklų, atsižvelgę į kompanijos vertybes ir jų produkciją, galime dar lengviau susidaryti savo nuomonę. Pavyzdžiui, Hisense televizoriai garsėja kaip šiuolaikiški ir inovatyvūs, tačiau gamintojai siekia juos parduoti kuo palankesnėmis kainomis. Panašių išskirtinumų galima surasti apie kiekvieną kompaniją – tuomet būsite tikri, kad naujasis televizorius bus patikimas ir tarnaus ilgus metus.

Atsižvelgę į visus šiuos kriterijus, lengvai surasite Jūsų poreikius atitinkantį televizoriaus modelį. Jų įvairovė dabar yra išskirtinai plati, tad variantų nestokosite nepriklausomai nuo to, kiek būsite pasiruošę išleisti. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite