KUR NETRŪKSTA ŠYPSENŲ, PRASMĖS IR GERUMO

0
81
1.1

Kaitros nepašykštėjęs besibaigiantis birželis sukvietė Zarasų Trečiojo amžiaus universiteto klausytojus ir jų bičiulius į gražią šventę – naujos mokymosi erdvės atidarymą. Zarasų TAU vadovė Nadiežda Matušova džiaugėsi suteikta galimybe vyresnio amžiaus žmonėms naujose patalpose vykdyti edukacines veiklas, o Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius įteikė raktus.

Erdvias, šviesias patalpas apžiūrėję ir gėlėmis papuošę TAU klausytojai kartu su šventės svečiais rinkosi Zarasų švietimo pagalbos tarnybos salėje, kur sėkminga veikla džiaugėsi ir sveikino Seimo nario Algimanto Dumbravos patarėja Regina Račkauskienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Danutė Karlienė. Zarasų krašto muziejaus atstovas, literatas Vasilijus Trusovas dovanojo pirmąją knygą TAU bibliotekai – naujausią savo poezijos rinktinę „Užutėkiai“, linkėdamas, kad atverta erdvė būtų ramus užutėkis joje besirenkantiems žmonėms. Nadiežda Matušova dėkojo Zarasų rajono savivaldybės merui Nikolajui Gusevui, Rimantui Bikulčiui, Gintarei Laurikėnienei, Vidai Memliukienei bei Onutei Kačkienei už prasmingą paramą, bendradarbiavimą, savanorystę įgyvendinant Zarasų Trečiojo amžiaus universiteto klausytojų mokymosi iniciatyvas, sveikatinimo programas, veiklos viešinimą ir įteikė nominacijas „Šviesos spindulys“.

Tądien netrūko padėkos žodžių, sveikinimų, šypsenų ir gėlių. Už geranoriškumą ir paramą įrengiant TAU klausytojų mokymosi aplinkas padėkota Raimundui Pupeikiui ir visai jo komandai, už veiklų viešinimą padėkos raštais apdovanotos Marytė Repečkienė, Gražina Zolotuchina, Irena Navickienė, už savanorystę – Aldona Šimkūnienė, Polina Gasparavičienė ir Irena Alšauskienė. Už pagalbą organizuojant TAU veiklas dėkota šių eilučių autorei, Gintautui Antanavičiui, Jolantai Lašaitei, Jauniui Bertuliui, džiaugtasi TAU asociacijos narių Irenos Baliulės, Genovaitės Žilinskienės, Vasilijaus Trusovo veiklomis. Už bendradarbiavimą ir paramą nuoširdžiausia padėka Zarasų rajono savivaldybės, švietimo pagalbos tarnybos, „Ąžuolo“ gimnazijos, mūsų miesto bibliotekos ir muziejaus, kultūros centro, visuomenės sveikatos biuro, meno mokyklos, redakcijos darbuotojams ir visiems, visiems padedantiems.

TAU vadovė apžvelgė 7-erius metus gyvuojančios asociacijos, kurią sudaro per 100 dalyvių, veiklas. Noras domėtis, bendrauti, dalintis yra visų dalyvaujančiųjų mokymosi, pažinimo veiklose gražios, prasmingos bendrystės pagrindas. Nepaisant to, kad dveji pandemijos metai buvo labai sudėtingi ir neįprasti, TAU Zarasuose veiklų nenutraukė: dalis jų buvo vykdomos pasitelkus vietinius lektorius, kai kuriuos susitikimus organizuojant lauke, vyko pažintinės išvykos. Pažinta daugiau savojo krašto žmonių, bendrauta su Kėdainių Trečiojo amžiaus universiteto klausytojais, ne kartą surengti susitikimai su Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos moksleiviais, Zarasų fotografų klubu „Ežerų žemė“. Visagino fotografų klubas „Pozityvas“ eksponavo fotografijos parodą, savo knygas pristatė rašytojai Aldona Ruseckaitė, Justas Jasėnas, literatė Janina Vaičiūnienė, paskaitas skaitė gamtininkai Bronius Šablevičius ir Stanislovas Sinkevičius. Dalyvauta konferencijose Kaune, Visagine, teikti pasiūlymai rengiant Nacionalinės TAU asociacijos strateginį planą. Kūrybingosios Liudmila Rimeikienė, Danguolė Martinkėnienė, Irena Koverienė, Jūratė Jatkūnaitė, Zuzana Melčarek, Danguolė Žilėnienė, Jūratė Žakevičienė surengė net septynias autorines darbų parodas.

TAU klausytojai tądien taip pat dėkojo savo šauniajai, rūpestingajai vadovei Nadieždai Matušovai, kurios nuoširdi, aktyvi veikla leidžia šiai asociacijai gyvuoti, plėstis, kviesti vis naujų lektorių, organizuoti turiningų išvykų, telkti naujus narius prasmingai, gražiai veiklai, šviesiam buvimui kartu. Ąžuolų ilgaamžiškumo ir stiprybės, dovanodamas Stelmužės senolio fotografiją, linkėjo Gintautas Antanavičius. Iš tiesų – sveikatos ir ilgų, ilgų gyvavimo metų galima palinkėti šiai zarasiškius telkiančiai asociacijai, kur niekada netrūksta gerumu nušvitusių veidų, kur kiekvienas jaučiasi reikalingas.

Gitana Kavaliauskaitė

Nuotraukos autorės ir Gintauto Antanavičiaus

1.2

2

3

4

5JPG

6

7

8

9 2

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite