DUSETŲ UGNIAGESIŲ KOMANDAI – NAUJAS GAISRINIS AUTOMOBILIS

0
146
1

Dar tik prieš porą metų Dusetų ugniagesių komandos pastatas dažnai ne tik sulaukdavo užuojautos žvilgsnių, bet ir kėlė siaubą praeiviui. Buvo ryškus kontrastas tarp gražėjančių šiame mieste pastatų, sodybų. Rajono Savivaldybė į tai atkreipė dėmesį ir pastato tvarkymui buvo skirta pinigų. Praėjusiais metais čia virė darbai, kitus pastato tvarkymo darbus statybininkai atliko šiemet.

Pastatas neatpažįstamai pasikeitė. Senos statybos pastatas po renovavimo tapo Dusetų pažiba. Malonu dabar dusetiškiams pasigirti ugniagesių pastatu, malonu pakeleiviui pasidžiaugti, kaip gražėja Dusetos. Prie pastato visada tvarka, visada švaru, pavyzdingai nupjauta žolė. Seniūnas susitikimų su gyventojais metu dažnai primena dusetiškiams: „Pasižiūrėkite ir pasimokykite iš ugniagesių gelbėtojų, kaip reikia tvarkytis“. Tik pora metų praėjo ir taip viskas pasikeitė. Apleistas pastatas tapo tvarkos etalonu Dusetose. Seniūnas Darius Steponavičius džiaugiasi tokiais gražiais pokyčiais, džiaugiasi ir visi dusetiškiai. Tiesa, tik menininkai nepatenkinti dėl tokio apleisto pastato išnykimo Dusetose. Autentiškai jie jau nebegalės „antikvariato“ įamžinti savo drobėse.

Tačiau ugniagesiai gelbėtojai Dusetose ne tik renovuotu pastatu džiaugiasi. Zarasų rajono savivaldybė paskyrė lėšas ir šiai ugniagesių komandai nupirktas gaisrinis automobilis STEYR 19 S 36. Šio gaisrinio automobilio važiuoklė padidinto pravažumo, automobilyje sumontuotas teleskopinis šviesos bokštas darbui tamsiu paros metu, Įrengtos dvi aukšto slėgio greito reagavimo ritės su stabilia žarna, švirkštu ir elektriniu susisukimo pagalbiniu įtaisu. Automobilyje sukomplektuota visa gelbėjimo įranga avariniams padariniams šalinti įvykio vietoje. Ugniagesių bendravimui su Bendruoju pagalbos centru automobilyje sumontuota mobili skaitmeninė radijo stotis MOTOROLA. Ši padidinto pravažumo mašina galės gabenti 2,6 tonos vandens.

Ugniagesiai nuo šiol į gaisrus ir kitas nelaimes skubės naujai gautu gaisriniu automobiliu. Įsigyta technika ne tik palengvins ugniagesių darbą nelaimių vietose, bet ir paspartins jų atvykimą į incidentų vietą.

Apžiūrėti pirkinio į Dusetas atvyko Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Rolandas Vilčinskas, Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybos viršininkas Aloyzas Varžgalys, rajono Savivaldybės tarybos narys Domijanas Popovas, Dusetų komandos ugniagesiai.

Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybos viršininkas Aloyzas Varžgalys šio iškilmingo renginio metu papasakojo apie nuveiktus darbus, spręstinas problemas, nuolat gerinamą materialinę techninę bazę. Tokio automobilio pavydi visi aplinkinių rajonų ugniagesiai, naujasis automobilis puikiai pasitarnaus ugniagesiams tarnyboje. Aloyzas Varžgalys visos tarnybos vardu padėkojo rajono Savivaldybės merui Nikolajui Gusevui. Tarnyba nuolat jaučia mero palaikymą ir geranorišką rūpestį.

Naujuoju automobiliu džiaugiasi ir ugniagesiai, dabar žymiai greičiau jie pateks į įvykio vietas ir ten padės į nelaimę patekusiems žmonėms. Vandens cisterna užtikrina ilgą ir nepertraukiamą vandens tiekimą į gaisro židinį pirminiame gesinimo etape.

Šauniai dirbančiomis, pareigingomis ir atsakingomis ugniagesių komandomis ir puikiais jų darbo rezultatais džiaugėsi Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Pasak jo, buvo atsižvelgta į poreikius, Dusetų komandos išvykimų skaičių ir modernus gaisrinis automobilis paskirtas Dusetų ugniagesių komandai. Meras palinkėjo ugniagesiams sveikatos ir sėkmės suteikiant pagalbą žmonėms ir už sąžiningą bei atsakingą darbą, susietą su rizikomis ir pavojais pažabojant ugnį, saugant ir gelbstint žmonių gyvybes, gamtą, namus bei kiekvieno mūsų ramybę. Zarasų rajono savivaldybės meras kalbėjo apie šalies politikų pastangas sunaikinti savivaldybių priešgaisrinės apsaugos tarnybas. Zarasų rajono savivaldybė šiuose bandymuose griežtai atsisakė šios numatomos reformos. Pirma, ypač kaimuose išsaugomos darbo vietos. Antra, užtikrinamas gyventojų gyvybių ir turto saugumas. Šie ugniagesiai į nelaimės vietas atskuba pirmieji ir suteikia kvalifikuotą paramą.

Buvo pasidžiaugta ir didėjančiu komandų ugniagesių profesionalumu, nes į darbą ugniagesiai priimami konkurso būdu ir tik turintys ugniagesio kvalifikacinį pažymėjimą.

Senasis Dusetų komandos gaisrinis automobilis Zil-130 bus perduotas Turmanto komandai.

Petras Ivanovas

Nuotraukose – gaisrinio automobilio pristatymo akimirkos Dusetose.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite