ŠEŠTADIENIS ZARASUOSE: NEMOKAMOS „KINO PAVASARIO“ FILMŲ PERŽIŪROS

0
18
kinas

„Kino pavasario“ projektas „Kino karavanas“ šį šeštadienį, rugpjūčio 6 dieną, atkeliauja į Zarasus ir visus gyventojus bei miesto svečius kviečia į trijų filmų – „Aš esu Greta“, „ Kernagis “ ir „Saulėlydis“ – nemokamas peržiūras ežero saloje įsikursiančiame lauko kino teatre su skaitmeniniu LED ekranu. O po pirmojo filmo seanso susirinkę žiūrovai išgirs įkvepiantį pokalbį apie tvaresnį gyvenimą, kuriame dalyvaus Simonas Mackus, Julija Baškevičiūtė ir Indrė Kiršaitė.

 

Jau devintąjį kartą „Kino pavasario“ projektas „Kino karavanas“ visą vasarą išvyksta į ilgiausią kino kelionę po Lietuvą, kurios metu gražiausiuose šalies kampeliuose rodo kokybišką kiną, kviečia į susitikimus ir pokalbius su kūrėjais, savo sričių specialistais bei kiekvienam atėjusiam dovanoja kino žiūrėjimo patirtį praplečiantį vakarą.  Didžiausia vasaros kino ekspedicija, šiemet aplankysianti 40 Lietuvos miestų ir miestelių bei surengsianti daugiau kaip 100 seansų po atviru dangumi, savo kelionę tęsia Zarasuose, kur vasaros šeštadienio popietę, nuo 17 valandos visus kviečia pasinerti į magišką trijų kino filmų – nuo dokumentikos apie įkvepiančias asmenybes iki paslaptingos istorijos apie šeimą – pasaulį.

„Aš esu Greta“ – nuo tylios švedų mergaitės iki pasaulinio garso aktyvistės

2018-ųjų rugpjūtį penkiolikmetė mokinė iš Švedijos Greta Thunberg, užuot ėjusi į pamokas, pradėjo streiką dėl klimato kaitos. Jos klausimas suaugusiesiems buvo toks: „Jei jums nerūpi mano ateitis Žemėje, kodėl turėčiau ko nors siekti mokykloje?” Per kelis mėnesius jos keliu pasekė šimtai tūkstančių jaunuolių pasaulyje. Režisierius ją sekė nuo pirmosios mokyklos streiko dienos nė nenutuokdamas, kad liudija vieno įtakingiausių žmonių pasaulio istorijoje kelionės pradžią.

„Kernagis“ – vieno garsiausių visų laikų Lietuvos artistų išpažintis

Visi lietuviai turi vienokį ar kitokį santykį su  Vytautu Kernagiu: vieniems jis – dainuojamosios poezijos pradininkas, kitiems – tautos dvasią budinantis autoritetas, tretiems – tiesiog patrakėlis iš kabareto ar Benas iš Nidos. Kino filmas „Kernagis“ (rež. Andrius Lekavičius) – pirmasis dokumentinis pasakojimas apie maestro, kviečiantis leistis į V. Kernagio pasaulį, pamatyti visos jo kartos dienoraštį ir dar kartą įsitikinti, kad visgi nepakeičiamų yra. 

Saulėlydis“ – malonumo ir nerimo kupina patirtis   

Režisierius Michaelis Franco, „Kino pavasario“ žiūrovams gerai pažįstamas iš provokatyvios distopijos „Nauja tvarka“, naujuoju filmu „Saulėlydis“ paliečia sau įprastą įtampos ir smurto tarp visuomenės klasių temą. Elis ir Neilas Benetai (Charlotte Gainsbourg ir Timas Rothas) su dviem paaugliais – turtinga britų šeima, vasarojanti Akapulke. Atostogas nutraukia žinia apie netikėtą artimojo mirtį. Skubiai susiruošus vykti namo, nelauktas vieno šeimos narių poelgis iškelia į paviršių giliai kunkuliavusį nerimą. 

Visi „Kino karavano“ seansai – nemokami.

Esant blogam orui, renginys gali būti perkeltas į kitą vietą. Apie pasikeitimus organizatoriai informuos feisbuko paskyroje, sekite informaciją.

„Kino karavanas“ įgyvendinamas Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūra“ lėšomis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras. „Kino karavaną“ Zarasuose pristato Britų taryba.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite