SUSIPAŽINIMO IR PAŽINIMO ŠVENTĖ IGNALINOJE

0
27
1jpg

Rugpjūčio 11-ąją būrelis smalsiausių Vaikų literatūros skyriaus lankytojų vyko į Ignalinos rajono savivaldybės viešąją biblioteką. Pažinčių ir patirčių trokštantys vaikai dalyvavo projekto „Būkime pažįstami-2“, dalinai finansuojamo Lietuvos kultūros tarybos lėšomis baigiamajame renginyje „Etnožaidynės“.  

Zarasiečių būrį ir kitus svečius, atvykusius iš Anykščių, Visagino, Didžiasalio, Ceikinių, Mielagėnų renginio organizatoriai pasveikino ir pakvietė pasipuošti vardiniais spalvotais ženkleliais, ir susimaišius susiskirstyti į grupes pagal spalvas. Paaiškino kur kuri grupė su kokiais vadovais eis ir ką veiks.

Veiklų buvo daug ir įdomių. Žaisdami senovinius stalo žaidimus vaikai minė mįsles, sprendė kryžiažodį. Išbandė ne vieną judrųjį lietuvių liaudies žaidimą. Dalyvavo Just Dance šokių konkurse. Pūtė balionus ir iš jų pasidarė spalvotus šuniukus. Žaidė lauko žaidimus. Keliaudami Ignalinos turizmo informacijos centro sudarytais maršrutais susipažino su Ignalinos kraštu. Su daugybe tradicinių liaudies žaidimų ir pramogų supažindino šios srities žinovas Jonas Kavaliauskas. Vaikai dalyvavo komandinėse ir individualiose estafetėse bei rungtyse. Pliaukšėjo botagu ragindami arkliuką,  išbandė rankų stiprumą traukdami lazdą, fektavosi jomis. Avėdami klumpėmis dalyvavo komandinėse varžybose. Pūtė iš nendrės pagamintas birbynes, varžėsi tempdami virvę, lindo pro arklio lanką.

Naujų, ne visiems dalyviams žinomų lietuvių liaudies žaidimų išmoko ne tik lietuvaičiai, bet ir ukrainiečių vaikai dalyvavę „Etnožaidynėse“. Kiekvienas dalyvis grįžo namo su geromis emocijomis,  parsivežė po dovanotą birbynę, padarytą iš nendrės ir iš baliono surištą šuniuką.

Zina Černovienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

2

4

6jpg

8jpg

9

11

12jpg

13

14

lOGAI 2

logo 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite