TREČIOJI AUKŠTAITIJOS REGIONO NEĮGALIŲJŲ DRAUGIJŲ SPORTO ŠVENTĖ DUSETOSE

0
22
1

Liepos 25 d. į Dusetas  rinkosi neįgalieji. Visas būrys besišypsančių bičiulių, nepabūgę vasaros karščių, nors trumpam pamiršusių kasdienius rūpesčius, sveikatos bėdas, pasiryžę pasivaržyti įvairiose rungtyse, būriavosi Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos stadione. Sportininkų patogumui buvo pastatytos palapinės, pasirūpinta gaiviaisiais gėrimais.

Neįgaliųjų sporto švenčių tikslas – populiarinti neįgaliųjų sportą jaunimo, suaugusių ir senjorų tarpe, sudaryti sąlygas neįgaliesiems bendrauti, varžytis pagal savo išgales, siekti sportinių rezultatų, propaguoti sveiką gyvenimo būdą, diegti kūno kultūrą ir sportą, kaip vieną iš svarbiausių sveikatingumo formą. Į Aukštaitijos regiono neįgaliųjų draugijų sporto šventę atvyko komandos iš  Ignalinos,  Švenčionių,  Dusetų (Zarasų raj.). Labai gaila, tačiau daugiau komandų iš Aukštaitijos regiono, nesulaukėme.

Pasveikinti šventės dalyvių atvyko Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas. Direktorius visiems linkėjo sėkmės sportuojant, pasidžiaugė neįgaliųjų gera nuotaika, noru susiburti  ir perdavė sporto entuziasto Zarasų rajono savivaldybės mero N. Gusevo nuoširdžius linkėjimus bei padėkos raštą garbiausiam pagal amžių sportininkui Algirdui Jonui Bajarūnui. Turėti gerą laiką, gražių varžybų linkėjo ir su sporto švente Dusetose sveikino Dusetų seniūnas Darius Steponavičius. Sporto šventės atidarymo metu neįgaliųjų draugijų pirmininkai apsikeitė atminimo dovanėlėmis.
 
Sporto šventės dalyviams buvo parengtos nuotaikingos ir aktyvios sportinės rungtys – smiginis, baudų mėtymas į krepšį, lankų mėtymas į taikinį, teniso kamuoliukų nešimas,  rankų lenkimo, pasunkintų kamuolių mėtymas į lanką.  Rungtims vadovavo ir teisėjavo patyrę sporto vadovai – vyr. teisėjas Eugenijus Deksnys, teisėjai- Vidas Čekas, Olivijus  Čypas 
 
Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos Dusetų sportininkus  visose sportinėse rungtyse lydėjo sėkmė. Jokūbas Gimbickas baudų mėtyme į krepšį ir smiginio rungtyse laimėjo I –ąsias vietas, lankų mėtyme į taikinį, teniso kamuoliukų nešime, rankų lenkimo rungtyse laimėjo II-asias vietas, pasunkintų kamuolių mėtyme į lanką – III vietą. Gintaras Talkačiauskas lankų mėtymo, teniso kamuoliukų nešimo, pasunkintų kamuolių mėtymo į lanką rungtyse laimėjo I-ąsias vietas, smiginio- II vietą, rankų lenkimo rungtyje -III vietą. Rimas Namajuška rankų lenkimo rungtyje iškovojo I-ąją vietą. Zenona Steponavičienė pasunkintų kamuolių mėtyme į lanką laimėjo II vietą, smiginio rungtyje III vietą. Polina Jankūnienė rankų lenkimo rungtyje laimėjo I vietą. Viktor Gorpinič pasunkintų kamuolių mėtymo į lanką rungtyje laimėjo II vietą.
 
Susumavus visus sporto varžybų rezultatus I-ąją komandinę vietą ir taurę iškovojo Zarasų rajono neįgaliųjų draugija. II komandinę  vietą laimėjo Švenčionių rajono neįgaliųjų draugija, į namus išsivežė 10 medalių, III komandinę vietą gavo Ignalinos rajono neįgaliųjų draugija, iškovojusi 8 medalius. Džiugu pažymėti, kad visose varžybų rungtyse dalyvavo Švenčionių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Teresa Špakova ir Ignalinos rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Regina Slabadienė.
 
Smagiai praleistas laikas. Ši  šventė ne tik pasivaržymo, bet ir bendravimo, susitikimo, bendruomeniškumo pavyzdys.  Tokios išvykos dar labiau visus suvienija, pakelia nuotaiką, dovanoja linksmas ir džiugias akimirkas, skatina dar daugiau judėti.
 
Nuoširdūs padėkos žodžiai šventės organizatoriui LKSKA „Nemunas“, Dusetų sporto klubo „Ainiai “  vadovui Eugenijui Deksniui, Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos  pirmininkei Vilhelminai Dubnikovai.
 
Dėkojame šventės rėmėjams – LR Seimo nariui Algimantui Dumbravai, Dusetų seniūnijai, Dusetų Kazimiero  Būgos gimnazijai, Kultūros centrui Dusetų dailės galerijai.
 
Laima Gorpinič
 
Nuotraukose – Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos Dusetų sportininkai, Sporto šventės dalyviai iš Ignalinos, Švenčionių ir Dusetų.
 
Nuotraukos  Vilijos VISOCKIENĖS

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite