PRIIMAMOS PARAIŠKOS UŽ PAPILDOMĄ BIČIŲ MAITINIMĄ

0
15
min news zrs 160 Picture1

Paramą gali gauti bičių laikytojai, kurių bičių šeimos įregistruotos Ūkinių gyvūnų registre, ir žemės ūkio valdos valdytojai arba partneriai, savo žemės ūkio valdą įregistravę Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre.

Nuo 2021 m. rugpjūčio 1 d. iki rugsėjo 15 d. norint pateikti paraišką paramai už papildomą bičių maitinimą (cukrų), bičių laikytojai turi atvykti į Zarasų rajono savivaldybės administracijos Kaimo plėtros skyrių arba pas specialistus seniūnijose pagal žemės ūkio valdos vietą arba bityno adresą. Atvykus turėti: asmens tapatybės patvirtinimo dokumentą, cukraus arba sirupo pirkimo ir apmokėjimo dokumentus, pranešimą apie ūkinių gyvūnų (bičių šeimų) atnaujinimą Ūkinių gyvūnų registre (forma GŽ-1).

Už vieną bičių šeimą skiriama iki 5,79 Eur dydžio kompensaciją  cukrui, ekologiškam cukrui arba invertuotajam cukraus sirupui įsigyti ir ne daugiau kaip 11,58 Eur dydžio kompensaciją už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą, ir ne daugiau kaip 10 kg cukraus, arba ne daugiau kaip 15 litrų invertuotojo cukraus sirupo vienos bičių šeimos papildomam bičių maitinimui.

Duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių, bičių laikytojai turi atnaujinti Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje prieš teikdami paramos paraišką. Tinkamos finansuoti išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai). Bičių laikytojams, laikantiems daugiau kaip 150 bičių šeimų, parama neskiriama. Bičių laikytojai, pavėlavę pateikti paramos paraišką dėl svarbios priežasties (nenugalima jėga, sunki liga ir kt.), gali ją pateikti iki rugsėjo 29 d. (įskaitytinai), kartu su prašymu pateikdami ir vėlavimo priežasties pagrindimo dokumentus.

Kaimo plėtros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite