IMBRADO ŠVENTĖ ,,VASARA KAIME“

0
69
1

Paskutinis vasaros savaitgalis – tradicinis metas susirinkti Imbrade, senajame grafų Molių (von Mohl) parke. Gražų šeštadienio rytą pirmieji į parką rinkosi sportininkai iš Imbrado, Avilių, Turmanto ir kitų vietovių. Medžių paunksmėje buvo įrengta parko tinklinio aikštelė, kurioje užvirė atkaklios kovos tarp net šešių stiprių komandų. Pabosdavo laukti, kol kamuolys palies žemę. Žaidžiant vieno rato sistema buvo sužaista net 15 rungtynių. Nugalėjo Imbrado mišri komanda ,,Bingo“, antri buvo aviliškiai, treti – Turmanto vaikinai. Varžybos truko beveik 5 valandas, esant 30 laipsnių karščiui, gelbėjo parko medžių, tvenkinio teikiama vėsa, organizatorių parūpinti gaivieji gėrimai ir maitinimas. Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti vakare, šventės metu, šimtų dalyvių akivaizdoje.

Iškilmingoji šventės dalis prasidėjo 17:00 val. parko estradoje. Imbrado ansamblis kartu su visais dalyviais atliko dainą ,,Imbradas – mano gintinė“ (žodžiai šviesios atminties Laimos Denafienės). Ši daina laikoma neoficialiu Imbrado himnu, ją atliekant žmonės atsistoja, taip pagerbdami savo kraštą, jo istoriją ir čia gyvenusius žmones. Koncertinėje programoje, be minėto Imbrado ansamblio, dar dalyvavo šiltai sutikti moterų ansamblis ,,Avilija“, Turmanto linijinių šokių kolektyvas, šlagerių atlikėjas Petras Bernatavičius iš Ignalinos. Visi labai laukė žinomo atlikėjo ir dainų autoriaus Romo Dambrausko pasirodymo ir tikrai neliko nuvilti. Žymusis atlikėjas nuoširdžiai bendravo su publika, visus jaudino jo gyvai atliekamos dainos.
 
Šventėje apsilankė gausus būrys garbingų svečių. Zarasų rajono savivaldybei atstovavo Administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius. Jis įteikė rajono Mero Nikolajaus Gusevo padėką Imbrado bendruomenės centro pirmininkei Onai Patiejūnienei bei sutiko kartu su seniūnu įteikti Imbrado seniūnijos ir bendruomenės bendras padėkas privatiems šventės rėmėjams, nusipelniusiems imbradiškiams.  Šventėje dirbo gausus Zarasų kultūros centro darbuotojų būrys, įskaitant ir rajono Tarybos narį Eriką Černovą. Džiaugiamės šventėje sulaukę Tarybos narių Nijolės Guobienės, Daivos Kelečienės, Domijano Popovo ir Igno Zavacko, visi jei gražiai pasisakė ir betarpiškai bendravo su savo rinkėjais.
 
Šventės dieną Imbrade sulaukėme ypatingų svečių – Imbrado grafų Molių palikuonių, šiuo metu gyvenančių Latvijos Respublikoje. Aktyvios Imbrado bendruomenės narės Simonos Burokaitės pastangomis kilmingos giminės atstovai ne tik atvyko į Zarasų kraštą, aplankė jiems taip brangų Imbradą, bet ir pasidalino  neįkainojamais atsiminimais bei vertingomis nuotraukomis. Vėliau jie dalyvavo ir kalbėjo parke bei įteikė įspūdingą pyragą, kurį jų pageidavimu išdalinome šventės dalyviams. Savo ruožtu gerb. G. Gaidamavičius įteikė svečiams Savivaldybės dovaną, o seniūnas – vietinių unikalių produktų rinkinį. Buvo prisiminta ir pati garsiausia Lietuvos (LDK) moteris – karžygė Emilija Plater. Jos mama buvo Imbrado grafaitė Anna von Mohl, kuri, susiklosčius šeimos aplinkybėms, viena užaugino ir išauklėjo garsiąją dukrą.
 
Svarbiausias Imbrado šventės veiklas finansavo  Zarasų rajono savivaldybės administracija (direktorius Benjaminas Sakalauskas) ir Zarasų kultūros centras (direktorius Aurimas Gudas). Sportininkų apdovanojimus parūpino LKSKA ,,Nemunas“ (valdybos pirmininkas Mindaugas Levickis). Savo privačiomis lėšomis prisidėjo Rimantas Bogušas, Remigijus Lamanauskas, Ramutis Petniūnas, Rimvydas Podolskis ir Gitautas Šakalys. Labai svarbus šventės akcentas yra puikios šaulių košės virimas ir dalijimas visiems šventės dalyviams. Tą sunkų darbą jau kelintą kartą puikiai atlieka Zarasų šaulių 907-osios kuopos ,,Vytis“ atstovai (kuopos vadas Algirdas Guogis).  Esame dėkingi gausiam būriui imbradiškių, kurie savanoriavo ir dirbo rengiant ir puošiant parką, atliekant įvairias šventės veiklas. Išskirtinai norisi padėkoti kultūros ir sporto, darbo su jaunimu entuziastui Giedriui Dainiui, kuris puikiai atliko varžybų teisėjo bei renginio vedėjo funkcijas.
 
Šventės organizatoriai džiaugiasi, kad daugeliui apsilankiusiųjų renginys patiko, apie tai liudija ir gausūs teigiami apsiliepimai viešojoje erdvėje. Malonu, kad bendros kultūros darbuotojų, bendruomenės ir seniūnijos pastangos davė gražių vaisių ir visi kartu galėjome prasmingai palydėti 2022 metų vasarą. Iki naujų susitikimų Imbrade…

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite