KVIEČIAME Į „MĖNULIO ŽEMĖLAPIO“ SENSORINES VEIKLAS

0
26
20220902 105939

Kartu su naujų mokslo metu pradžia Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje įkurtas Penkių pojūčių kambarys. Įrangą šiam kambariui paskolino Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Į sensorinę erdvę (įkurtą senojo pastato III a.) gali ateiti visi norintys, suderinę laiką su bibliotekininke.

Penkių pojūčių erdvė  „Mėnulio žemėlapis“ – tai tamsus, kvapnus ir jaukus kambarys, su besikeičiančių spalvų šviesomis, su įvairiais garsais ir ekranu, kuriame galima pamatyti įvairiausių vaizdų ir naujausią vaizdo filmuką „Mėnulio žemėlapis“. Taip pat „Mėnulio erdvėje“ šviesos-smėlio stalas, šviečiantis molbertas, Mėnulio būgnas su lazdelėmis, šviečianti lavos lempa su žuvytėmis, projektorius, planšetė – priemonės, skirtos pojūčiams lavinti.

Ši technologinė įranga leidžia susikurti norimą aplinką, ją valdyti, keisti ir taip stimuliuoti pojūčius, žadinti ar nuraminti emocijas bei mintis, skatina dėmesio sutelkimą bei asmeninį tobulėjimą.

Įranga pritaikyta individualiems ir grupiniams užsiėmimams įvairioms socialinėms grupėms. Kviečiame registruotis darbo 30–60 minučių seansui šeimas su nedideliais vaikais, darželinukus, senjorus ir visus norinčius. Sensoriniai užsiėmimai ypatingai rekomenduojami vaikams, turintiems raidos ar kitokių sutrikimų. 

Registruotis galima: tel. (8 645) 71973 ar FACEBOOK (suaktyvinti) žinute.

Pojūčių kambarys veiks iki spalio 27 dienos.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

20220902 110014

20220902 112132

20220902 112143

DSCF1123

DSCF1138

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite