NUSKAMBĖJO RUGSĖJO 1-OSIOS SKAMBUTIS

0
22
mid news zrs 340 19

Elegantiškai krintant medžių lapams atkeliauja ruduo, o jis atneša svarbią ir prasmingą šventę – Mokslo ir žinių dieną. Nuskambėjo ir mokyklinis skambutis, kviečiantis mokinius ir mokytojus sugrįžti į klases.

Rugsėjo 1-osios šventė neaplenkė ir Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos, Dusetų specialiojo ugdymo skyriaus „Sartukas“,Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos Dusetų meno skyriaus bei Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinės mokyklos. Mokymo įstaigos atgijo nuo pat ankstaus ryto, vėl buvo juntamas šurmulys, džiaugsmo šūksniai. Visi sugrįžo kupini vasaros įspūdžių ir pasiruošę vėl kibti į mokslus bei plėsti savo žinias.

Dusetų ir Antazavės mokinius, mokytojus, tėvelius bei kitus šventės dalyvius sveikino Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas. „Moksleiviams noriu palinkėti – veržlumo, ryžtingai siekti žinių, klausyti savo mokytojų ir tapti sėkmingomis asmenybėmis“, – teigė B. Sakalauskas. Mokytojams jis palinkėjo kantrybės ir profesionalaus žinių skleidimo, o tėveliams kantrybės bei dėmesingumo savo vaikams. Rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas džiaugėsi mokinių pasiekimais ir palinkėjo siekti gerų rezultatų ne tik mūsų rajone, bet ir visoje Lietuvoje. Jis pabrėžė, kad rajono Savivaldybė pagal visas galimybes ir turimus išteklius rajono švietimui skirią didelį dėmesį. Šiais metais Zarasų rajono savivaldybė Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijai skyrė papildomas lėšas aplinkos sutvarkymui. Jau trečius metus iš eilės rajono Savivaldybė iš savo biudžeto priešmokyklinukams ir pirmokams skiria pirminę pašalpą.

Svarbu paminėti, kad jau antrus metus iš eilės Rugsėjo 1-osios šventė Dusetose iškilmingai vyko Švč. Trejybės bažnyčioje. Zarasų rajono administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas padėkojo klebonui kanauninkui Stanislovui Krumpliauskui už suteiktą galimybę Mokslo ir žinių šventę švęsti tokioje šventoje vietoje. Jis tikisi, kad galbūt tai taps nauja tradicija. Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos direktorė Dalia Deinienė džiaugėsi pamačiusi pailsėjusius, paaugusius ir išgražėjusius mokinius, o ypač abiturientus, nes tai paskutinė jų rugsėjo pirmosios šventė. Patiems mažiausiems šventės dalyviams – pirmokams, ji įteikė pirmoko konstituciją. Anot gimnazijos direktorės, net 27 nauji mokiniai atėjo mokytis į K. Būgos gimnaziją. Ji džiaugėsi ir dėkojo mokiniams, jų tėveliams, mokytojams, bendruomenės nariams, rajono Savivaldybės, Dusetų seniūnijos atstovams už glaudų bendradarbiavimą ir problemų sprendimą. Ji visai mokyklos bendruomenei palinkėjo energingo starto, profesionalaus darbo ir džiugaus mokslo metų finišo. Dusetų seniūnas Darius Steponavičius taip pat pasveikino visus susirinkusios į šią gražią šventę. Jis džiaugėsi matydamas tiek daug jaunų, pozityvių ir besišypsančių veidų. Džiaugėsi ir nuostabiai papuošta Dusetų bažnyčia. Visiems šventės dalyviams jis palinkėjo mokytis. „Turime išmokti svajoti, turime išmokti mylėti, turime išmokti džiaugtis ir gyventi. Turime išmokti didžiuotis savo draugais, mokytojais, tėvais, seneliais, artimaisiais, didžiuotis, kad esame Dusetų seniūnijos gyventojai“, – teigė Darius Steponavičius. Po šiltų sveikinimo žodžių skambėjo muzikiniai sveikinimai, kuriuos dovanojo gimnazijos jaunieji talentai.

Nemažiau iškilminga Rugsėjo 1-osios šventė įvyko ir Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos Dusetų meno skyriuje. Savo sveikinimo žodžius susirinkusiems tarė Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, Dusetų seniūnas Darius Steponavičius. Sveikinimo žodį tarė ir skyriaus vedėja Svetlana Raugienė, kuri pasveikino pačius gabiausius mokinius. Mokyklos mokinės Ūla Beatričė Pacevičiūtė ir Vakarė Sinkevičiūtė visiems padovanojo nuostabius muzikinius sveikinimus, skambindamos fortepijonu. Džiugu, kad naujus mokslo metus mokykla pasitiko su dideliu būriu pirmoku. Svarbu paminėti, kad Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos Dusetų meno skyrius pristato ir daug naujų programų: vokalo, ritmiukų, instrumentalistų, keramikos vaikams ir saugiausiems bei trumpalaikę teatro programą vaikams.

Jaukiai ir nuotaikingai Mokslų ir žinių šventė buvo paminėta ir Dusetų specialiojo ugdymo skyriuje „Sartukas“. Šventėje dalyvavo ir susirinkusiuosius sveikino rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, Dusetų seniūnas Darius Steponavičius, Ugdymo skyriaus „Sartukas“ vedėja Reda Šlapšinskaitė. Šventėje netrūko susirinkusiųjų šypsenų ir geros nuotaikos.

 
Iškilmingai Rugsėjo 1-osios šventė nuskambėjo ir Antazavės pagrindinėje mokykloje. Šventėje dalyvavo Zarasų rajono administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, Antazavės seniūnijos seniūnas Algirdas Lekaveckas, bendruomenės pirmininkė Danutė Skardinskienė. Visi sveikino naujų mokslo metų pradžios proga, linkėdami gerų rezultatų ir naujų patirčių. Tradiciškai mokyklos direktorė Aldona Svidinskienė sveikino visus susirinkusius, visą bendruomenę, apdovanojo mokinius, pasiekusius geriausius rezultatus. Vyriausieji dešimtokai sveikinimo žodžius skyrė visiems mokytojams, mokyklos direktorei, o pirmokams įteikė dovanėlių.

Visiems linkime sėkmingų ir įdomių naujų mokslo metų!

 
Parengė Kamelija Mazūraitė

Nuotraukose – šventės akimirkos


*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite