BĖGIMO SPORTAS SUGRĮŽO Į ZARASUS

0
33
mid news zrs 548 1

Praėjusiais metais Zarasų rajono savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo iniciatyva buvo atgaivintas bėgimo sportas Zarasuose. 2021 metų rugsėjo pirmąjį sekmadienį surengtas pusmaratonis aplink Zaraso ežerą.

Bėgimo entuziastams šis renginys labai patiko ir buvo nuspręsta – šis pusmaratonis turi tapti tradiciniu. Pernai surengtame Zarasų pusmaratonyje dalyvavo apie 250 bėgikų ne tik iš šalies, bet ir užsienio. Šiemet bėgikų ratas buvo dar didesnis. Pusmaratonyje dalyvavo 309 bėgikai.

Pusmaratonio dalyvius sveikino Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Turkijos Respublikos nepaprastas ir įgaliotas ambasadorius Lietuvoje Gokhan Turan.

Praėjusį sekmadienį judru buvo Zarasuose. Bėgikai galėjo išbandyti savo jėgas ne tik 21,1 km distancijoje, bet ir 500 m, 1 km, 5 km, 10 km distancijų bėgimuose.

Sportininkai startavo ir finišavo prie Sėlių aikštės, šalia rajono Savivaldybės administracinio pastato. Pusmaratonis buvo bėgamas aplink Zaraso ežerą. Dalyviams didelį įspūdį padarė 21,1 km ir 10 km trasos, nusidriekusios aplink visą Zaraso ežerą.

Smagi buvo 5 km trasa. Bėgikai startavo Zarasų miesto centre, bėgo Zaraso saloje ir šio ežero pakrante, apibėgo hipodromą, Apžvalgos ratą. Sportininkai galėjo atkaklių varžybų metu nors trumpai pasigrožėti unikaliais gamtos vaizdais. Trasa buvo ne tik graži, bet ir sudėtinga. Dalyviams teko daug pastangų įveikiant ją, nes buvo daug kalnelių ir įkalnių.

Renginio metu teko sutikti daug garbaus amžiaus žmonių. Tačiau buvo nemažai ir jaunųjų šio sporto entuziastų, kuriems teko įveikti 500 metrų distanciją. Jaunieji bėgikai bėgo aplink Sėlių aikštę.

Pusmaratonio distancijose bėgo ir Turkijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona Darya ir sūnus Sergen Efe.
Šventės dalyviai šiltai sutiko renginio ambasadorių vilnietį Aleksandrą Sorokiną. Žinomo pasaulyje sportininko dalyvavimas renginyje sukėlė didelį susidomėjimą, daug sporto entuziastų fotografavosi su pasaulio rekordininku ir prašė jo autografų.

Visi renginio dalyviai, įveikę trasą, buvo apdovanoti medaliais. Juos sportininkams po trasos įveikimo įteikinėjo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero patarėjas Vilhelminas Kuzmickas, Zarasų sporto centro direktorė Danutė Kukalienė, kiti šio renginio organizatoriai.

Pusmaratonis tapo gražia ir bendruomenės švente, Zarasų gatves užplūdo sportininkai. Stebėti varžybų atvyko ir daug zarasiškių ir jų svečių. Tai byloja, kad bėgimo sportas Zarasuose labai išpopuliarėjo.

Pusmaratonyje tarp vyrų laimėjo Aleksandras Sorokinas. Jis distanciją įveikė per 1 valandą 12 minučių 40 sekundžių.

10,5 kilometro distancijoje laimėjo uteniškis Andrius Gruzgas, įveikęs distanciją per 41 minutę ir 40 sekundžių. Šioje distancijoje zarasiškis Darius Kilbauskas liko trečias. Jo rezultatas – 43 minutės ir 57 sekundės.

21 kilometro distancijoje tarp moterų nugalėtoja tapo vilkaviškietė Viktorija Varnagirytė. Antrą vietą užėmė Gintarė Gečienė, atstovavusi Zarasams ir Klaipėdai.

10,5 kilometro distancijoje tarp moterų nenugalima buvo zarasiškė Augustė Grinytė, įveikusi distanciją per 46 minutes 51 sekundę. Penkių kilometrų distancijoje greičiausia buvo irgi zarasiškė Eglė Kraujalytė, įveikusi distanciją per 25 minutes ir 12 sekundžių. Greičiausiems bėgikams meras Nikolajus Gusevas įteikė apdovanojimus – taures ir dovanas.

Organizatoriai džiaugėsi pavykusiu renginiu. Varžybos trasos buvo gražiausiose vietose, kartu taip buvo populiarinama gamta, jos grožis.

Zarasų pusmaratonio globėjas meras Nikolajus Gusevas džiaugėsi pusmaratonio sėkme ir paminėjo, kad taip siekiama tikslo – išpopuliarinti bėgimo sportą ir siekti, kad tokios varžybos nenusileistų Alytaus ir Elektrėnų pusmaratoniams.

Zarasų pusmaratonį rėmė įmonės UAB „Birštono mineraliniai vandenys“, ekologiško rapsų aliejaus gamybos įmonė EKKO, Šlyninkos vandens malūnas, Zarasų rajono savivaldybė, Magvit B Complex, S-Sportas ir kiti.

Petras Ivanovas

Nuotraukose – pusmaratonio akimirkos Zarasuose.

Autoriaus nuotraukos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite