ĮVYKO PIRMASIS ZARASUOSE BAGAŽINIŲ TURGUS

0
38
IMG 20220904 112428

Pirmas blynas neprisvilo

Pirmąjį rugsėjo sekmadienį Zarasuose vyko bagažinių turgus. Bagažinių turguje daiktai keičia savo savininkus, o žmonės gerai leidžia laiką! Bagažinių turguje parduodama viskas, ko nereikia: nuo namų apyvokos daiktų ir drabužių iki įvairių niekučių, rankdarbių, paveikslų ir pan. Užsienyje bei didmiesčiuose bagažinių turgūs sulaukia didelio susidomėjimo todėl nutarėme bagažinių turgų surengti Zarasuose. Saulėtą sekmadienio rytą į Žemaitės g. turgaus aikštelę suvažiavo apie 30 prekybininkų iš bagažinių. Dauguma – zarasiškiai, tačiau turėjome prekiautojų iš Rokiškio, Anykščių, Visagino, Daugpilio.

Organizavome bagažinių turgų nežinodami ar bus norinčių prekiauti, ar bus norinčių ateiti apsižvalgyti, tačiau ta nežinia išsisklaidė labai greit. Pirmajame bagažinių turguje buvo tikrai gana daug norinčių prekiauti ir tikrai nemažai norinčių pasižvalgyti bei ką nors įsigyti. Prekybos vieta prekiautojams buvo nemokama. Pasiūla – tikrai labai įvairi. Nuo sendaikčių iki siurblio roboto. Vaikiški žaislai po eurą ar du. Labai geros kokybės drabužiai vos už kelis eurus. Plokštelės, kompaktiniai diskai, kasetės, įvairūs rankdarbiai ir panašiai. Visą puokštę siūlomų įsigyti daiktų supo gera nuotaika. Prie geros nuotaikos kūrimo stipriai prisidėjo Zarasų profesinė mokykla, kuri pasirūpino kava, arbata kakava su zefyriukais bei prekybininkams ir pirkėjams pasiūlė pasivaišinti įvairiomis bandelėmis. Buvo smagu stebėti kaip pirkėjai džiaugėsi įsigiję reikalingą daiktą, kaip vaikai džiaugėsi pardavę savo žaislus, kaip mezgėsi smagūs pašnekesiai ir skambėjo juokas. Vyko ne tik prekyba bet ir mainai. Prekybininkai tarpusavyje mainėsi daiktais, o dalį daiktų tiesiog padovanojo susidomėjusiems pirkėjams.

Kada vėl?

Dar nepasibaigus pirmajam bagažinių turgui tiek prekiautojai tiek pirkėjai klausė kada gi bus kitas toks turgus. Prekiautojai planavo ką atveš parduoti kitą kart, o pirkėjai – planavo kaip patys kitą kart prekiaus. Iš bendros tvyrojusios nuotaikos spėjame jog kitas bagažinių turgus bus gerokai didesnis ir gausesnis nei pirmasis.

Panašu, kad Zarasai yra pasiruošę visokiausioms bendruomeniškoms veikloms ir tas džiugina. Telieka prisiimti organzacinę atsakomybę ir pakviesti žmones veikti. Ačiū visiems buvusiems pirmame bagažinių turguje ir iki susitikimo kitame. Derinsimės prie orų ir kitą kartą bagažinių turgų organizuosime maždaug po mėnesio. Tikriausia spalio 2d.

Renginio akimirkos: https://www.facebook.com/lookOfoto/posts/pfbid0LdJkfY3o31HVJjTmGss5MWFPN4p8UyDxHuhVnYKa32dsH2yvmgEcBSF7DehHnGqyl

Renginio video: https://www.facebook.com/1419125370/videos/852727999436878/

Renginio iniciatoriai

Aurelija Trimonytė ir Modestas Stumbrys

IMG 20220904 082247

IMG 20220904 091603

IMG 20220904 095849 Copy

.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite