NUMATĖ GYVENTOJŲ APSAUGOS GERINIMO UŽDAVINIUS

0
18
mid news zrs 161 yyy

Rajono Savivaldybėje įvyko rajono Savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo ir rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus Benjamino Sakalausko, direktoriaus pavaduotojo Gedimino Gaidamavičiaus, rajono Savivaldybės administracijos Civilinės saugos ir mobilizacijos vyriausiosios specialistės Aušros Dilienės susitikimas su Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininku Eugenijumi Andrejevu.

Šio susitikimo metu buvo konstatuota, kad rajono Savivaldybė vis aktyviau įsitraukia į prevencinę veiklą ir rūpinasi gyventojų saugumu. Reguliariai rajone, taip pat bendrovėse, įmonėse, mokyklose vyksta pratybos, kurių metų zarasiškiai mokosi, kaip reikia elgtis įvairių galimų ekstremaliųjų situacijų atvejais. Gyventojai šviečiami, jiems skaitomos paskaitos, platinami lankstinukai ir kita medžiaga.

2021 metais Zarasų rajono savivaldybės administracijos pasirašė dvišalę sutartį su Vidaus reikalų ministerija. Pagal šią sutartį Zarasams skirtos lėšos nukreiptos pagal tikslinę paskirtį – Savivaldybės administracijai pasirengti galimai avarijai Astravo AE, savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro patalpoms ir darbo vietoms įrengti. Savivaldybės administracijai skirtas lėšas 55 tūkst. eurų panaudojo pagal nurodytą tikslinę paskirtį – savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro patalpoms ir darbo vietoms įrengti bei priemonių, įrangos, įsigijimui, pasirengiant galimai avarijai Astravo AE.

Zarasų rajono savivaldybės administracija, atsižvelgdamas į galimų ekstremaliųjų situacijų pobūdį, įrengė Savivaldybės patalpose Operacijų centrą.

Dabar savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro nariai turi geras darbo sąlygas, aprūpinti šiuolaikine kompiuterių ir ryšio technika, kitomis biuro priemonėmis.

Zarasuose auga civilinės saugos priedangomis karo agresijos atveju tapsiančių vietų skaičius. Šiose vietose būtų galima bent laikinai pasislėpti zarasiškiams ir jų svečiams. Pasitarimo dalyviai išsamiai aptarė tolimesnes priedangų reikmes, numatė tolimesnius gyventojų apsaugos gerinimo uždavinius.

Petras Ivanovas
Nuotraukoje – pasitarime aptariamos gyventojų apsaugos gerinimo priemonės galimų ekstremaliųjų situacijų atvejais

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite