UTENOS APLINKOSAUGININKŲ SULAIKYTIEMS TINKLININKAMS NEPAVYKO NEI PABĖGTI, NEI PASISLĖPT

0
25
2881 8addf502b47c1c3ea6eb65db439c89a5

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusią savaitę išaiškino tris neteisėtos žvejybos statomaisiais tinklais atvejus. Nors vieni pažeidėjai bandė sprukti, kiti – slėptis, išsisukti nė vienam nepavyko. 

Šventosios upėje Zarasų rajone Utenos GGAI pareigūnai sulaikė du piliečius, iš valties žvejojusius dviem statomaisiais tinklais. Nors, supratę, kad bus sulaikyti, pažeidėjai mėgino sprukti, jiems nepavyko.  

Tinklais asmenys sugavo 11 lynų ir 24 karšius. Už tai jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą – 3500 eurų. Taip pat paimta medinė irklinė valtis, du tinklai ir neteisėtai sugautos žuvys.  

Rugsėjo 2 d. Pienionių tvenkinyje Anykščių rajone Kavarsko seniūnijos gyventojas iš medinės valties neteisėtai žvejojo 2 statomaisiais tinklais. Ištraukęs tinklus su įkliuvusiomis žuvimis juos perdavė krante automobilyje laukiančiai pilietei, o pats, valtimi nuplaukęs į kitą krantą, nendryne paslėpė valtį ir pasislėpė pats.  

Tokie gudravimai pažeidėjams nepavyko. Utenos GGAI pareigūnai sustabdė automobilį, kuriuo buvo gabenama neteisėtai sugauta žuvis ir tinklai. Automobilio vairuotojai už neteisėtą ne mėgėjų žvejybos įrankių gabenimą (laikymą) surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir bus skirta bauda nuo 60 iki 200 eurų. Paimti tinklai ir neteisėtai sugauta žuvis.  

Netrukus aplinkosaugininkai surado ir pakrantės žolėje pasislėpusį asmenį. Jam už žvejybą draudžiamu būdu surašytas administracinių nusižengimų protokolas, paimta medinė irklinė valtis ir du tinklai, o už neteisėtai sugautus 10 kg karosų teks atlyginti 150 eurų dydžio žalą žuvų ištekliams.  

Rugsėjo 5 d. Gėlių ežere Molėtų rajone Utenos GGAI pareigūnai pastebėjo asmenį, iš medinės irklinės valties pastačiusį du statomuosius tinklus. Grįžęs į krantą pažeidėjas buvo sulaikytas. Rasti ir paimti neteisėtai pastatyti tinklai, valtis. Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Bauda šiam piliečiui bus skirta tikrai ne minimali, nes už tokią veiką šiais metais šis asmuo sulaikomas jau antrą kartą.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite