MOKSLO METŲ PRADŽIOJE ZARASŲ POLICIJA VYKDĖ SUSTIPRINTAS VIEŠOSIOS TVARKOS IR JAUNIMO KONTROLĖS PRIEMONES

0
106
20220901 102623

Siekiant, jog būtų užtikrintas tinkamas jaunųjų eismo dalyvių saugumas keliuose, kad prasidėjus naujiems mokslo metams eismo įvykiuose nukentėtų kuo mažiau nepilnamečių, būtų tinkamai ir veiksmingai užtikrintas eismo saugumas ir viešoji tvarka, sumažintas alkoholio prieinamumas jauniems asmenims, užkardytas alkoholinių gėrimų vartojimas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai rugsėjo 1-9 d. vykdė papildomas prevencines priemones.

Rugsėjo 1 d., prieš prasidedant mokslo metų pradžios šventei, bei pirmosiomis mokslo metų pradžios dienomis (rugsėjo 2-9 d.), prie Zarasų rajono mokyklų esančių pėsčiųjų perėjų budėjo policijos pareigūnai, 5 policijos rėmėjai, 4 policijos veteranai, 5 šauliai bei Zarasų rajono savivaldybės atstovai viešajai tvarkai.

Siekiant užtikrinti ir kontroliuoti keleivių vežimo reikalavimus bei vairuotojų blaivumo patikrinimus, buvo patikrinta 11 mokyklinių autobusiukų, pažeidimų nenustatyta. Taip pat buvo vykdoma jaunų vairuotojų naudojamų transporto priemonių komplektavimo bei vairuotojų turimos dokumentacijos kontrolė, patikrinimui buvo sustabdyti 28 jauni vairuotojai, pažeidimų nenustatyta.

Skirta daugiau dėmesio transporto priemonių vairuotojų kontrolei prie pėsčiųjų perėjų, sankryžose, taip pat dviratininkų, motociklų (mopedų) vairuotojų ir jų keleivių elgesiui kelyje kontroliuoti. Buvo kreipiamas suaugusių dėmesys į vaikų vežimą automobiliuose, atšvaitų, kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimui tamsiu paros metu.

Prevencinių priemonių metu buvo kontroliuojamas nepilnamečių buvimas viešosiose vietose po 23 val. bei vykdyta jų turimų daiktų kontrolė. Pareigūnai kiekvieną dieną laikotarpiu nuo 20.00 val. iki 01.00 val. tikrino kriminogeniniu požiūriu nesaugias Zarasų miesto vietas, automobilių stovėjimo aikšteles, jaunimo susibūrimo vietas parkuose, paplūdimiuose.

Siekiant užtikrinti, kad nepilnamečiams nebūtų parduodami, perkami ar perduodami alkoholio ir tabako gaminiai, buvo suaktyvinta prekybos įmonių, prekiaujančių alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais prieigų kontrolė.

Prevencinių priemonių vykdymo laikotarpiu nustatytas 21 administracinis nusižengimas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodeksą:

  • nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas – 1;
  • alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose – 2;
  • transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimai – 2;
  • kelio ženklų ir žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas – 7;
  •  pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimai – 2;
  •  pėsčiųjų ir kitų kelių eismo dalyvių padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimai – 3;
  •  naudojimosi saugos diržais, vaikų ūgiui ir svoriui pritaikytomis atitinkamos grupės sėdynėmis, motociklininko šalmais tvarkos pažeidimai – 4.

2022 m. rugsėjo 2-9 dienomis bendruomenės pareigūnės lankėsi Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinėje mokykloje, Zarasų „Santarvės“ pradinėje mokykloje, Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje, Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos Salako ugdymo skyriuje ir vedė pamokas pirmų klasių mokiniams apie saugų eismą. Visiems pirmų klasių mokiniams išdalinti atšvaitai.

2022 m. rugsėjo 15 d. bendruomenės pareigūnės lankėsi Zarasų „Ąžuolo gimnazijoje ir 9-12 kl. mokiniams vedė saugaus eismo mokymus.

Visiems eismo dalyviams pareigūnai primena, kad rugsėjo mėnesį gatvėse ir keliuose eismas tampa intensyvesnis. Motorinių transporto priemonių, dviračių, paspirtukų vairuotojus ir pėsčiuosius policija ragina būti dėmesingais ir tolerantiškais, nepamiršti Kelių eismo taisyklėse jiems numatytų pareigų!

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Zarasų rajono policijos komisariato informacija

20220909 133858

20220909 134625

20220915 140238

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite