KODĖL VIS DAUGIAU ŽMONIŲ RENKASI AKMENS MASĖS PUODUS?

0
56
Keptuve

Puodas – įrankis, kurį be vargo rasime kiekvienoje virtuvėje. Kiek laiko skiriate rinkdamiesi šį virtuvės įrankį? Sutikite, dažniausiai būna taip – išsirenkame parduotuvėje reikiamo dydžio ir spalvos puodą, pakilnojame jo dangtį ir traukiame prie kasos. Pažįstama situacija? Tik bėda ta, jog kito puodo gali prireikti jau labai greitai. Tai tiesiog laiko, pinigų ir savo sveikatos bereikalingas eikvojimas. Skirkite daugiau laiko šio virtuvės rakando pasirinkimui ir galėsite džiaugtis kokybišku maistu ilgą laiką. Pasidomėjus, kokie puodai šiandien populiariausi mūsų tautiečių virtuvėse, galima išskirti, jog tai – akmens masės puodai

Ką apgalvoti prieš perkant puodus?

Taigi, apie ką reikėtų pagalvoti renkantis puodus? Lyg ir nusprendėme, jog tinkamiausi bus akmens masės puodai, tačiau svarbu ne tik medžiaga iš kurios pagaminti gaminiai. Apgalvokite ir tai, kokiam asmenų kiekiui dažniausiai ruošite maistą. Jeigu maistą ruošite tik sau, jums tikrai pakaks 2-3 nedidelių puodų. Jeigu jūsų šeimą sudaro bent trys asmenys, tuomet be 4-5 gaminių tikrai neišsiversite. Šiuo atveju labai pravartu pasidairyti į puodų rinkinius. Rinkiniai formuojami atsižvelgiant į maisto gaminimo įvairovę, todėl rasite įvairaus dydžio ir paskirties indų komplektų. O ir išorinis vaizdas bus patrauklus, kai ant viryklės puikuosis vienodo dizaino puodai.

Apgalvokite savo valgymo įpročius. Jeigu nė vienos dienos neišsiverčiate be sriubos ar bulvių bei košių, tuomet privalu turėti bent porą puodų aukštomis sienelėmis. Jeigu jūsų racione karaliauja troškiniai, tuomet jums bus patogesni puodai žemesnėmis sienelėmis. Tai tik iš pirmo žvilgsnio visai nereikšmingi dalykai, tačiau, kai reikia prie viryklės stovėti kasdien, tuomet tokie aspektai pasidaro labai svarbūs. Juk nesinori virti sriubą ir ištisai stovėti prie viryklės saugant, kad maistas neišbėgtų per žemus puodų kraštus.

Apgalvokite, kokią pinigų sumą galite skirti puodams. Jeigu finansai šiek tiek riboja, galbūt, galima įsigyti tik porą kokybiškų gaminių, o kitus atidėti ateičiai? Tikriausiai bus protingiau vieną mėnesį išsiversti tik su pora kokybiškų puodų, negu iš karot prisipirkti krūvą nekokybiškų rakandų.

Akmens masės puodų privalumai

Akmens masės danga suteikia aliuminio ar nerūdijančio plieno korpuso puodams  daugiau ergonomiškumo, kadangi ji neleidžia maistui prisvilti, todėl juos lengva   valyti. Jie  yra vieni tvirčiausių ir ilgaamžiškiausių, nes marmuro danga suteikia didesnį kietumą. Keramikos medžiaga yra kietesnė už tefloną. Dėl trigubo marmuro sluoksnio jie atsparūs įbrėžimams.

 Šio tipo puodai leidžia gaminti maistą su minimaliu kiekiu riebalų. Tai, be abejonės, labai aktualu, kai norime ne tik skaniai pavalgyti, bet ir išlaikyti tobulas kūno formas.

Dar vienas privalumas – universalumas. Tinka visų tipų viryklėms: dujinėms, elektrinėms, keraminėms, halogeninėms, indukcinėms. Taigi, galėsite drąsiai šiuos puodus vežtis į kelionę, net nežinodami, kokiomis sąlygomis teks gaminti maistą.

Kaip prižiūrėti akmens masės puodus?

Nors šių puodų danga laikoma visiškai nepavojinga žmogaus sveikatai, net ir  gaminant aukštoje temperatūroje  ilgą laiką, visgi privalu tinkami prižiūrėti akmens masės gaminius. Svarbiausia – pirmas panaudojimas. Pašalinkite visas etiketes, kruopščiai nuplaukite ir nuplaukite indus švelniu plovikliu ir vandeniu. Būtinai išdžiovinkite indus minkštu rankšluosčiu. Apdorokite dangą trupučiu augalinio aliejaus ir nuvalykite perteklių. Ši procedūra išsaugo nelipnios dangos efektyvumą ir užtikrina, jog turėsite patikimą ir ilgaamžį maisto gaminimo pagalbininką.

Akmens masės puodų nerekomenduojama iš karto po virimo plauti šaltu vandeniu. Palikite juos atvėsti natūraliai. Naudokite švelnų ploviklį ir minkštą šveitiklį. Metalinis šveitiklis tikrai nebus geras sąjungininkas. Beje, šiuos puodus galima plauti indaplovėje. Taigi, ir visa priežiūra.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite