INFORMACIJA DĖL RAJONO GATVIŲ APŠVIETIMO IR ELEKTROS ENERGIJOS TAUPYMO

0
27
lemput

Zarasų rajono savivaldybė nuolat investuoja į gatvių apšvietimo šviestuvų atnaujinimą. Šiuo metu Zarasų rajono gatves apšviečia 2200 šviestuvų, iš jų – 806 šviestuvai yra naujoviški, LED tipo, naudojantys kelis kartus mažiau elektros energijos negu tradiciniai šviestuvai.

2022 m. gegužės mėnesį Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo patvirtinti šviestuvų keitimo darbai už 50 tūkstančių eurų. Paskelbus atvirą viešojo pirkimo konkursą ir nustačius laimėtoją – UAB „Vigotema“, pradėti gatvių apšvietimo atnaujinimo darbai ir dar šį rudenį bus atnaujintą 250 šviestuvų. Tačiau kelis kartus išaugus elektros energijos kainai, netgi atnaujintas gatvių apšvietimas reikalauja didelių išlaidų.

Nuo 2021 m. sausio 1 d. iki 2021 m. rugpjūčio 31 d. Zarasų rajono savivaldybės administracija už elektros energijos suvartojimą sumokėjo 70 152,18 Eur, už tą patį laikotarpį 2022 metais buvo sumokėta kelis kartus daugiau – 200 694,88 Eur. Dėl šio kainų šuolio, rajono Savivaldybės administracija nagrinėja galimus gatvių apšvietimo kaštų mažinimo variantus.

Taip pat Zarasų rajono seniūnijų seniūnai yra įpareigoti pateikti siūlymus dėl elektros energijos taupymo. Rajono Savivaldybė yra parengusi ir preliminarų planą dėl elektros energijos taupymo Zarasų rajono savivaldybės administracijos pastatuose.

Kviečiame ir rajono gyventojus teikti savo pasiūlymus dėl elektros energijos taupymo. Juos galite teikti rajono Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus vyriausiajam specialistui Petrui Kavoliui el. paštu: petras.kavolis@zarasai.lt.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite