„SAMSONAS RALLY UTENA“ ARTĖJANT: SEZONO REZULTATŲ LENTELĖSE KLAUSIMŲ KOL KAS DAUGIAU NEI ATSAKYMŲ

0
17
Vytauto Pilkausko nuotr 1

Jau rugsėjo 30-ą – spalio 1-ą dienomis Utenoje įvyks šeštasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „Samsonas Rally Utena“. Tai bus finalinis sezono akordas, po kurio paaiškės nugalėtojai ir prizininkai. Šiuo metu rezultatų lentelėse nežinomųjų dar tikrai daug ir kai kuriose įskaitose būtent paskutinės varžybos nulems galutines pozicijas sezono rikiuotėje.

Paskutinysis etapas visuomet kelia daugiausiai intrigos, kadangi jame surinktų taškų skaičiui taikomas 1,5 koeficientas. Tai reiškia, kad čia įmanoma surinkti pusantro karto daugiau balų nei kitose sezono varžybose.

Be šios, intrigą išlaikančios taisyklės Lietuvos automobilių ralio čempionato reglamente yra ir dar viena įdomybė – N-1 formulė. Ji byloja apie tai, kad po visų sezono etapo vienas kiekvieno dalyvio blogiausias asmeninis pasirodymas bus išbrauktas ir skaičiuojami likusieji penki geresni rezultatai. Būtent tai leidžia iki pat sezono finišo išlaikyti nenuspėjamumą.

Šių metų Lietuvos ralio čempionų titulus jau yra užsitikrinęs Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus duetas, laimėjęs visus penkis jau įvykusius ralius. Kaip šiam ekipažui bepasibaigtų „Samsonas Rally Utena“ varžybos, jie dėl savo trofėjų jau gali būti ramūs. Net ir nesėkmės atveju, pritaikius N-1 taisyklę, iš 2022-ųjų metų ralio karalių sosto jų išstumti niekas nebegali net teoriškai.

Tačiau rezultatų lentelėse slypi ir kur kas daugiau intrigos keliančių dalykų. Štai toje pačioje AWD klasėje, kurioje puikuojasi neoficialios, absoliučia vadinamos įskaitos dalyvių pavardės, net du ekipažai šiuo metu turi vienodą taškų skaičių ir kovoja dėl trečiosios vietos.

Giedriaus Firanto ir Mato Valiulio bei Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano duetai iki šiol yra surinkę po 85 taškus ir būtent Utenoje paaiškės, kuris ekipažas galiausiai bus klasifikuojamas aukščiau.

Analogiška situacija susiklosčiusi ir 2WD įskaitoje, kurioje ekipažai varžosi viena ašimi varomais automobiliais. Dėl trečiosios vietos Utenoje santykius aiškinsis vienodą taškų skaičių turintys ekipažai – Renaldas ir Katažina Šeinauskai bei Vytautas Kaziukonis su Algirdu Pranckūnu. Tiek vienas, tiek kitas duetas turi po 67 taškus. Tačiau čia savo kozirį ant stalo dar gali išmesti ir vos trimis taškais nuo pastarųjų atsiliekantis Kajaus Samsono ir Justo Vičiūno duetas.

Dar viena klasė, kurioje taškų skirtumai tarp dalyvių yra pakankamai maži – LARČ9. Tai vadinamoji „BMW Cup“ klasė. Joje į priekį su 103 taškais kiek atitrūkęs Mariaus Žiukelio ir Stepono Kriaučiūno ekipažas. Tačiau antra, trečia ir ketvirta vietos telpa į vos aštuonių taškų amplitudę. Kajus Samsonas su Justu Vičiūnu žengia antri su 92 balais, 87 turi Jonas Miknius ir Mantas Zajarskas, 84 – Vytautas Kaziukonis ir Algirdas Pranckūnas.

Taigi likus vienam, „Samsonas Rally Utena“ etapui intrigos dar apstu, o būtent minėtos 1,5 koeficiento ir N-1 taisyklės šio sezono įtampą aukštumoje išlaikys iki pat paskutinio greičio ruožo.

Daugiau informacijos apie „Samsonas Rally Utena“ varžybas galima rasti organizatorių puslapyje www.rallyutena.lt arba „Facebook“. Renginį globoja Utenos rajono savivaldybė.

Vytauto Pilkausko nuotr 2

Vytauto Pilkausko nuotr 3

Vytauto Pilkausko nuotr 4

Vytauto Pilkausko nuotr 5

Vytauto Pilkausko nuotr 6

Vytauto Pilkausko nuotr 7

Vytauto Pilkausko nuotr 8

Vytauto Pilkausko nuotr 9

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite