APTARTOS BENDRŲ VEIKLŲ GALIMYBĖS

0
26
1

Zarasuose lankėsi Augšdaugavas krašto (buvęs Daugpilio rajonas) savivaldybės administracijos darbuotojų delegacija. Jos vadovas – šios savivaldybės tarybos pirmininko pavaduotojas Vitalijs Aizbalts.

Su latviais susitiko Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, administracijos Investicijų ir plėtros skyriaus vedėja Ramunė Šileikienė.

Susitikimo metu abiejų savivaldybių atstovai diskutavo apie įvairias svarbiausias regionų spręstinas problemas ir įgyvendintus projektus, kurie aktualūs tiek Zarasų, tiek Augšdauguvas savivaldybių gyventojams.

Augšdauguvas krašto savivaldybės tarybos pirmininko pavaduotojas Vitalijs Aizbalsts pasidžiaugė zarasiškių darbais. Latviams daug teigiamų emocijų suteikia Apžvalgos ratas, pavydą kelia išgražėjusi Zaraso ežero Didžioji sala, paplūdimys, siūlomos puikios poilsio sąlygos. Svečiai džiaugėsi, kad pastaraisiais metais Zarasai pasikeitė neatpažįstamai. Girdamas zarasiškius už gerus darbus ir puikiai įgyvendintus projektus, buvęs Latvijos Seimo narys, Savivaldybės tarybos pirmininko pavaduotojas, Vitalijs Aizbals pabrėžė, kad prieš zarasiškius galima drąsiai nukelti kepurę ir padėkoti už nuveiktus darbus, kurie tai papuošė ir taip labai gražų ir unikalų Zarasų kraštą.

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas pasakė, kad mūsų regionus vienija ne tik bendra siena, bet ir istorija, kultūra, papročiai ir tradicijos. Abi savivaldybės užsiima ta pačia veikla ir sėkmingai įgyvendina partnerystės veikas. Graži idėja sujungti saitais du Lietuvos ir Latvijos istorijos bei kultūros paveldo objektus padeda sėkmingai įgyvendinamas Pirmojo pasaulinio karo projektas. Jo tikslas ne tik pristatyti Zarasų krašto bendruomenei, bet ir atverti naujus turizmo maršrutus bei kartu įgyvendinant projektą pritraukti kuo daugiau lankytojų į šiuos objektus.

Pasitarimo dalyviai aptarė ir ateities veiklų gaires.

Latviai papasakojo, kad jie norėtų rekonstruoti buvusio Ilūkstės vienuolyno sodą. Pasidalijo savo sumanymais ir zarasiškiai. Zarasiškių planuose irgi panašus projektas. Planuojama rekonstruoti dalį Antazavės dvaro parko. Rekonstravus jį, padidėtų šios vietovės žinomumas, aplankytų jį daugiau svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

Kartu įgyvendinami šį projektai šie partneriai galės pasinaudoti „Interreg V-A Latvijos – Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos 2021-2027“ teikiamomis galimybėmis plėtoti ir vystyti gamtos bei kultūros paveldą ir spręsti su juo susijusius bendrus iššūkius regionuose.

Šio pokalbio metu buvo aptarti šių projektų rengimo etapai ir nuspręsta rengti techninius bei kitus dokumentus, reikalingus paraiškos teikimui.

Petras Ivanovas
Rajono Savivaldybės mero patarėjas

Nuotraukose – susitikimo Zarasuose akimirkos.

2

3

4

5

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite