ZARASIŠKIAI PRAŠO SAUGIOS PERĖJOS

0
28
IMG 20220925 1

Sekmadienio rytą grupelė gyventojų Zarasuose vykdė akciją “Saugi perėja”. Šia akcija siekiama atkreipti VĮ “Lietuvos automobilių kelių direkcijos” (LAKD) dėmesį į pėsčiųjų perėjos saugumą. Ši magistralinio kelio A6 atkarpa yra viena pavojingiausių mieste. Kelio savininkas – LAKD. Pirmų – ketvirtų klasių Zarasų Santarvės pradinės mokykos mokiniai kiekvieną dieną po pamokų keliauja į kitoje kelio pusėje esančią Zarasų Fausto Latėno meno mokyklą.

Zarasų rajono savivaldybės administracija šį mėnesį kreipėsi į VĮ Lietuvos automobilių kelių direkciją su raštišku prašymu įrengti pėsčiųjų perėjoje reguliuojamąjį šviesoforą.

Zarasų vaikams reikalinga saugi perėja, todėl, kol neįvyko nelaimė, raginame LAKD įrengti reguliuojamą šviesoforą pėstiesiems. Akcijos sumanytojai tikina, jog esant poreikiui yra pasiruošę panašias ir didesnes akcijas kartoti.

Vytauto gatvė turi ir daugiau iššūkių

Vytauto gatvė Zarasuose yra viena judriausių ir eina išilgai viso miesto. Per visa miestą nuolat juda sunkiasvoris transportas. Tiek gyventojai tiek savivaldybė nuolat kelia klausimą dėl aplikkelio įrengimo, tačiau gerų žinių iš LAKD nėra. Aplinkkelis planuojamas tik po 2035m. Paklausus, ar bus organizuojama panaši akcija dėl Zarasų aplinkkelio – organizatoriai šypsosi, ir teigia, jog jei gyventojai norės – akcija bus.

Akcijos akimirkos video reportaže:

 

“Kurk Zarasams” bendraminčiai

IMG 20220925 2

IMG 20220925 3

IMG 20220925 4

IMG 20220925 5

IMG 20220925 6

IMG 20220925 7

IMG 20220925 8

IMG 20220925 9

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite