PAKARTOTINIS SUSIRINKIMAS DĖL DUSETŲ MIESTO BENDROJO PLANO RENGIMO

0
30
1

Šių metų lapkričio 29 d. Kultūros centre Dusetų dailės galerijoje vyko pakartotinas susirinkimas, kuriame buvo aptartas papildytas Dusetų miesto bendrasis planas.

Susirinkime dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, rajono Savivaldybės vyriausiasis architektas Evaldas Ulianskas, Dusetų seniūnas Darius Steponavičius, teritorijų planavimo dokumento rengėjai – UAB „Kelprojektas“ atstovai: projekto vadovė Gintarė Karpavičienė, architektė Lina Norkienė, Dusetų gyventojai bei kiti.

Projekto vadovė Gintarė Karpavičienė susirinkusiuosius supažindino su Dusetų miesto teritorijos bendrojo plano apimtimi ir su papildomai atsiradusia informacija sprendiniuose. Projekto vadovė papasakojo apie tai kur ir kokia papildoma informacija atsirado: procedūriniai dokumentai buvo papildyti Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu „Dėl pritarimo Dusetų miesto teritorijos bendrojo plano koncepcijai“, o Planuojamos teritorijos reglamentų lentelė buvo papildyta teritorijos naudojimo tipais. Ji pabrėžė, kad šie informacijos papildymai esminių sprendinių nekeičia.
 
Baigusi pristatymą, projekto vadovė paragino susirinkusius pereiti prie diskusijos ir konkrečių klausimų. 
 
Pirmasis diskusiją pradėjo Zarasų rajono savivaldybės vyriausiasis architektas Evaldas Ulianskas. Jis domėjosi, ar bendrajame plane yra numatyta parengti Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialųjį planą. Anot projekto vadovės Gintarės Karpavičienės, šis specialusis planas gali būti rengiamas Teritorijų planavimo įstatyme numatyta tvarka.
 
Dusetų seniūnas Darius Steponavičius teiravosi, ar parengti sprendiniai ir atlikti pakeitimai neprieštarauja rengiamai Sartų regioninio parko planavimo schemai. Projekto vadovė patikino, kad šie bendrojo plano sprendiniai yra suderinti su šiuo metu galiojančiais teritorijų planavimo dokumentais. Taip pat informavo, kad Sartų ir Gražutės regioninio parko direkcija anksčiau teiktiems derinti bendrojo plano sprendiniams jau yra pritarusi.
Taip pat seniūnas domėjosi, ar buvo atlikti techninių klaidų, identifikuotų po ankstesnio viešinimo, taisymai. Projekto vadovė patikino, kad visos klaidos buvo ištaisytos.
 
Visuomenės atstovas, dusetiškis Aurimas Kuzma teiravosi, ar bus galimas žemės sklypo paskirties keitimas, patvirtinus bendrąjį planą. Projekto vadovė paaiškino žemės paskirties ir naudojimo būdų keitimo tvarką, kurią nustato Žemės įstatymas ir Teritorijų planavimo įstatymas, bei galimybes, numatytas bendrajame plane.
Dusetų parapijos klebonas Stanislovas Krumpliauskas domėjosi dėl medžių priežiūros P. Širvio parko ir kapinių teritorijoje. Anot projekto vadovės, medžių priežiūra nėra susijusi su bendrojo plano sprendiniais. Tačiau rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas pabrėžė, kad medžių priežiūros klausimai Dusetose yra sprendžiami nuosekliai, yra sudaryta komisija, kuri vertina aplinkybes ir išduoda leidimus medžių genėjimui ar kirtimui.
Visuomenės atstovė Gerda Šeirė domėjosi Sartų ežero pakrantės apsaugos zona ir galimomis veiklomis pakrantėje. Dusetų seniūnijos seniūnas Darius Steponavičius paaiškino, kad yra numatyta pakrantę naudoti tik pėstiesiems, teritorija yra ženklinama, numatytas dar detalesnis ženklinimas, aiškiai nurodant vietas valčių nuleidimui.
Pabaigai, Rajono Savivaldybės vyriausiasis architektas Evaldas Ulianskas informavo, kad planuojama rengti nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialiojo teritorijų planavimo dokumentą visai Dusetų miesto istorinės dalies (u. k. 31690) teritorijai.
Pasibaigus diskusijai ir klausimams, susirinkimo dalyviai nusprendė pritarti Dusetų miesto bendrojo plano sprendiniams.
Zarasų rajono savivaldybės informacija

Nuotraukos Alvydo Stausko
2
3
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite