ZARASIŠKIAI MATAVOSI NEGALIĄ

0
25
1

Šalyje rengiamoje socialinėje akcijoje „Pasimatuok negalią“, skirtoje paminėti Tarptautinę neįgaliųjų dieną, aktyviai dalyvavo ir zarasiškiai. Jie susirinko į tradicinę miesto renginių vietą. Sėlių aikštėje įvyko šis reginys, kuriame dar sykį buvo prisiminti neįgalių žmonių rūpesčiai, problemos, kalbėta apie ateities darbus.

Šios akcijos dalyviai Sėlių aikštėje nuoširdžiai sveikino zarasiškį Marių Montiką. Marius neseniai pasiekė gražų Lietuvos rekordą. Zarasiškis neįgaliojo vežimėliu per penkias valandas įveikė 49,302 kilometro atstumą. Tai ir yra Lietuvos rekordas. Džiaugėsi visi šauniu, ambicingu debiutu, linkėjo naujų pergalių Lietuvos rekordininkui. Mariaus laukia ateityje ir nauji startai. Jaunas žmogus žada siekti ir Gineso rekordo.

Džiaugėsi akcijos dalyviai Mariaus sėkme, turėjo kuo pasidžiaugti ir Marius Montikas. Jis nuoširdžius padėkos žodžius tarė bičiuliams, kurie padėjo pasiekti rekordą. Dėkojo rekordininkas ir Zarasų rajono savivaldybės merui Nikolajui Gusevui už paramą siekiant tokių aukštų rezultatų.

Lietuvos rekordininkas įteikė merui Nikolajui Gusevui dovaną – knygą „Įdomiausi Lietuvos rekordai“.

Akcijos „Pasimatuok negalią“ iniciatorius ir vedantysis – Marius Montikas. Renginio dalyviams jis pasakojo, kad ši priemonė dar viena proga prisiminti žmones su negalia, jų problemas ir rūpesčius. Šios akcijos tikslas – visuomenės nariams suprasti, kas trukdo gyventi neįgaliesiems savarankiškai bei patirti, kas iš tikro yra negalia, kokios kliūtys yra Zarasuose likimo nuskriaustiems žmonėms. Sėlių aikštėje buvo kalbama apie galimybes neįgaliesiems lankytis visose įstaigose, miesto renginiuose.

VšĮ Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro projektų koordinatorius Ramūnas Keršys priminė kaip keičiasi požiūris į neįgaliuosius. Mieste ir rajone sėkmingai pritaikomas būstas neįgaliesiems. Į naujai pastatytus arba rekonstruotus pastatus savarankiškai gali patekti neįgalieji. Zarasuose buvo sėkmingai įgyvendintas Laipynių parkas. Dalis šio parko paslaugų skirta neįgaliesiems. Pirmasis šias paslaugas sėkmingai išbandė ir įvertino Marius Montikas ir liko labai patenkintas. Tai vienintėlis toks parkas šalyje.

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas padėkojo iniciatoriams už tokią akciją. Jos metu kiekvienas gali „pasimatuoti“ negalią ir suprasti neįgalaus žmogaus problemas. Meras žadėjo ir ateityje gerinti gyvenimo ir darbo sąlygas likimo nuskriaustiems žmonėms. Ši akcija ir yra skirta tam, jog mes visi galėtume, ne tik pabūti kartu, bet ir išgirsti, pajusti ir , aišku, suprasti, ką jaučia mūsų pažįstami, draugai bei bičiuliai, kuriuos gyvenime ištiko tokia nelaimė. Ji gal ištikti kiekvieną mūsų bet kada ir likimas gali pasodinti į neįgaliojo vėžimėlį ir niekada nežinosi, kas atsitiks rytoj. Akcija moko visus suprasti neįgalaus žmogaus poreikius. Svarbiausia, kad mes visi kartu judame supratimo, atjautos ir paramos keliu. Rajone ir Zarasuose pastebimi džiugūs pokyčiai, į negalią turinčių žmonių problemas žiūrima atsakingai.

Akcijos metu jos dalyviai aktyviai „matavosi“ negalią. Meras Nikolajus Gusevas kartu su kitais akcijos dalyviais neįgaliojo vėžimėliu važiavo aplink Sėlių aikštę. Kiti pajuto neregio problemas. Susitikimo dalyviai gyvai diskutavo apie tai, ką būtina keisti, patobulinti, kad visiems būtų lengviau ir patogiau.

Petras Ivanovas


Nuotraukose – akcijos „Pasimatuok negalią“ akimirkos Sėlių aikštėje.

2

3

4

5

6

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite