ŽVEJAI MĖGĖJAI NAUJUOSIUS GALĖS PASITIKTI ŽVEJODAMI

0
27
zvejai

Metų pabaigoje baigiasi kai kurie su lašišinių žuvų apsauga susiję žvejybos draudimai. Nuo gruodžio 31 d. leidžiama žvejoti marguosius upėtakius, sykus, Kuršių marių ungurius, žvejai galės žvejoti ir Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nurodytose upėse ar jų ruožuose.

Įprastai žvejoti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 2 ir 4 prieduose nurodytose upėse ar jų ruožuose gruodžio 31 d. draudžiama. Tačiau šiemet gruodžio 31 d. yra šeštadienis, o minėti draudimai negalioja paskutiniąją draudimo dieną, jei ji yra savaitgalis ar valstybinė šventė. 

Žvejosiantiems lašišas ir šlakius primename, kad sugavus šias žuvis, jas draudžiama paimti neturint žvejo mėgėjo kortelės. Žvejo mėgėjo kortelės lašišų ir šlakių žvejybai bus išduodamos nuo sausio 1 d. Jos suteikia teisę per vieną žvejybą sužvejoti ne daugiau kaip vieną lašišą arba šlakį, ne mažesnius kaip 65 cm dydžio. 

Nuo sausio 1 d. bus išduodamos žvejo mėgėjo kortelės, suteikiančios teisę žvejoti Merkyje (aukščiau Ožkelaičių tilto). Žvejo mėgėjo kortelė upėtakių ir kiršlių žvejybai suteikia teisę per vieną žvejybą sužvejoti ne daugiau kaip 2 marguosius upėtakius arba kiršlius, ne mažesnius kaip 30 cm ir ne didesnius kaip 40 cm. 

Sausio 2 d. įsigalioja draudimas masalui naudoti žuvelę. Šis draudimas netaikomas žvejybai Kuršių mariose, be to, nedraudžiama masalui naudoti žuvies gabalėlį.

Atkreipiame dėmesį, kad iki sausio 31 d. draudžiama žvejoti vėgėles, taip pat galioja draudimas žvejoti Nemuno upėje nuo Gėgės upės žiočių iki Jurbarko tilto ir Nevėžio upėje nuo žiočių iki Babtų tilto tamsiuoju paros metu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite