NIJOLĖS KUOSAITĖS KERAMIKOS DIRBINIAI

0
38
DSCF1498

Kviečiame užsukti į Zarasų viešosios bibliotekos galeriją ir pasigrožėti stiklo vitrinoje išstatytais keramikos dirbiniais. Tai auksarankės Nijolės Kuosaitės sukurti darbai.

N. Kuosaitė gimė 1934 m. kovo 16 d. Kaune. 1960 metais baigė Valstybinį dailės institutą, keramikos fakultetą ir tais pačiais metais nuo rugsėjo pirmos dienos pradėjo dirbti Kauno dailės darbų gamybiniame kombinate „Dailė“ keramikos cecho dailininko pareigose. Kūrė modelius etalonus masinei gamybai ir unikalius kūrybinius darbus parodoms. Keramikė N. Kuosaitė parodose dalyvauja nuo 1960 metų. 1964 metais buvo priimta į Lietuvos dailininkų sąjungą. Visą gyvenimą dailininkė dirbo taikomosios dailės srityje keramikos specialybėje. Pasak autorės: „Be galo myliu savo specialybę keramiką“.  Dailininkė mirė eidama 86 metus, 2020 metais.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

DSCF1499

DSCF1501

DSCF1502

DSCF1503

DSCF1505

DSCF1506

DSCF1510

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite