KODĖL JŪROS GĖRYBĖS YRA SVEIKATOS ŠALTINIS? 5 PRIEŽASTYS, KODĖL VERTA JAS ĮTRAUKTI Į RACIONĄ!

0
135

Kai kasdienėje mityboje vyrauja mėsa ir grūdiniai produktai, dažnas pamiršta apie vieną vertingiausių maisto grupių – jūros gėrybes. Krevetės, midijos, lašiša ar austrės – tai ne tik gurmaniški skoniai, bet ir vitaminų bei mineralų šaltinis, kuris gali sustiprinti jūsų sveikatą.

Kodėl šis maistas laikomas vienu vertingiausių pasaulyje? Štai 5 pagrindinės priežastys, kodėl verta dažniau mėgautis jūros gėrybėmis.

1. Omega-3 riebalų rūgščių šaltinis

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl verta valgyti jūros gėrybes – jų didelis omega-3 riebalų rūgščių kiekis. Šios medžiagos yra gyvybiškai svarbios smegenų veiklai, širdies sveikatai ir net nuotaikai.

Lašiša, skumbrė ir tunas – vieni turtingiausių omega-3 šaltinių, kuriuos galite lengvai įtraukti į savo mitybą.

2. Stiprina imuninę sistemą

Jūros gėrybės yra turtingos cinku, selenu ir vitaminu D, kurie stiprina imuninę sistemą. Dėl šių elementų organizmas lengviau kovoja su virusais ir bakterijomis, o oda, plaukai ir nagai tampa stipresni.

Ypač vertingos yra austrės ir midijos – jos turi itin didelį cinko kiekį, kuris būtinas tinkamam imuniteto veikimui ir hormonų balansui.

3. Gerina širdies sveikatą

Reguliarus jūros produktų vartojimas gali padėti apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Moksliniai tyrimai rodo, kad žmonės, kurie bent du kartus per savaitę valgo žuvį ar jūros gėrybes, turi mažesnę riziką susirgti infarktu ar insultu.

Be to, šie produktai yra puikus alternatyvus baltymų šaltinis, nes jų sudėtyje nėra didelio kiekio sočiųjų riebalų, kurie dažnai siejami su padidėjusia širdies ligų rizika.

4. Mažai kalorijų, daug baltymų

Jūros gėrybės yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia sveikos mitybos ar svorio reguliavimo. Jos pasižymi šiomis savybėmis:

  • Mažas kalorijų kiekis – krevetės, kalmarai ir balta žuvis yra lengvai virškinami ir neturi perteklinio riebalų kiekio.
  • Daug baltymų – tai puikus raumenų augimui ir atsigavimui po fizinio krūvio būtinas maistas.
  • Minimalus angliavandenių kiekis, todėl tinka net mažai angliavandenių turinčioms dietoms.

5. Jodas ir kiti būtini mikroelementai

Žmonės dažnai negauna pakankamai jodo, kuris yra itin svarbus skydliaukės veiklai. Jūros gėrybėse natūraliai gausu šio mikroelemento, o tai reiškia, kad jų vartojimas padeda palaikyti hormonų balansą ir užkerta kelią medžiagų apykaitos sutrikimams.

Be jodo, jose taip pat yra kalcio, magnio ir fosforo – elementų, kurie stiprina kaulus, raumenis ir nervų sistemą.

Tad jei dar nesate įtraukę jūros produktų į savo mitybą, galbūt dabar pats laikas tai padaryti?

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite