Žiema ir artėjančios Kalėdos yra pats šeimyniškiausias metų laikas. Nenuostabu, kad norime parodyti meilę ir rūpestį savo artimiesiems. Vienas iš būdų tai padaryti – paruošti išskirtinę Kalėdų vakarienę.
Kokią mėsą turėtumėte patiekti savo svečiams Kalėdų vakarienei?
Nors mėsos pasirinkimas Kalėdų stalui daugiausia priklauso nuo svečių skonio, viena aišku – Kalėdų vakarienė turi būti šventiška ir išskirtinė, taip pat sukurianti atitinkamą efektą. Per Kalėdas verta rinktis skanius, bet ir įspūdingai atrodančius patiekalus, tokius kaip kepta kiaulienos nugarinė, apvyniota šonine arba įdaryta įvairiais įdarais, pavyzdžiui, slyvomis, obuoliais, faršu, užkandžiams puikiai tiks vytinti ir rūkyti mėsos gaminiai.
Kiauliena yra tinkanti mėsa šventinei Kalėdų vakarienei – ją galite naudoti daugelyje receptų, juolab kad kiekvienos rūšies skonis šiek tiek skiriasi. Galite rinktis iš: šoninės, kiaulienos sprandinės, kiaulienos nugarinės ar kumpio, platų asortimentą rasite užsukę į https://dzukukrautuvele.lt/prekes/mesa/mesos-gaminiai/. Rūkytą kiaulieną galima šiek tiek pavirti ir ji puikiai tiks patiekti su tirštu aromatingu padažu, kuris patiks visai šeimai.
Jei jūsų šeimoje yra vištienos ar kalakutienos mėgėjų, galite pasiūlyti jiems alternatyvą rafinuotesnės paukštienos pavidalu – vištienos kepenėlių paštetą ar kalakutienos konservus, kurie tikrai nustebins jūsų artimuosius, ypač jei jis bus pirkti iš patikimų gamintojų.
Kalėdų vakarienės garnyras – papildys gardų mėsos skonį
Ruošdami kalėdinę šeimos vakarienę nepamirškite, kokie svarbūs yra aksesuarai. Jie papildys ir praturtins mėsos skonį. Ką reikėtų patiekti prie valgio? Aromatiniai tiršti padažai, įvairių formų daržovės: keptos, virtos, salotos; bulvės: klasikinės virtos bulvės, apibarstytos krapais, keptos, taip pat kroketai ar kruopų kukuliai – tikrai niekas nepaliks taip padengto stalo alkanas. Geriausia paruošti daug įvairių variantų, kad kiekvienas svečias galėtų pasirinkti tai, kas jam labiausiai patinka. Didžiulė patiekalų įvairovė padidins visų svečių apetitą.
Išskirtinės salotos su mėsa – puikus pasirinkimas prie mėsingų šventinių patiekalų
Daržovių negali trūkti ant gausiai padengto Kalėdų stalo – jos bus ne tik skanus priedas, paįvairinsiantis skaniai paruoštos mėsos skonį, bet ir papildys valgį vitaminais bei mineralais. Daržoves galite patiekti ir virtas, tačiau sveikiausios yra tos, kurios valgomos žalios, todėl paruoškite išskirtines salotas su mėsa. Į salotas suberkite raudonąją papriką, raudonąjį svogūną, marinuotus ar žalius agurkus, vyšninius pomidorus ir smulkintus prieskoninius česnakus, petražoles, įdėkite smulkiai pjaustytų vytintų dešrelių ir kubeliais pjaustytą fetos sūrį. Visą užpilkite padažu, paruoštu iš alyvuogių aliejaus, citrinos, medaus, druskos, pipirų ir raudonėlio.
*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą. Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai. www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.