KAIP PARUOŠTI SODO TRAKTORIUKĄ PAVASARIO DARBAMS

0
144
sodo traktoriukas husqvarna ts142l 1

Jeigu savo kiemo ar sodo veją pjaunate sodo traktoriuku, turite nepamiršti atitinkamai juo pasirūpinti. Nesvarbu ar jūsų sodo traktoriukas yra naujas ar ganėtinai senas, tinkamai prižiūrima technika tarnaus ilgai. Todėl mes jums norime pateikti esminius sodo traktoriukų priežiūros patarimus prasidedant vejos pjovimo sezonui.

Variklio alyvos keitimas

Pirmasis darbas kurį turite padaryti prieš išvarydami sodo traktoriuką iš garažo, tai pakeisti jo alyvą. Alyvą rekomenduojama keisti, bent kartą metuose, arba pagal gamintojo nurodytą darbo valandų skaičių jeigu žolę pjaunate reguliariai. Jeigu traktoriukas naudojamas intensyviai – komerciniais tikslais, alyvą ir kitas sodo traktoriuko dalis rekomenduojama keisti dažniau.

Filtrų keitimas

Antroji sodo traktoriuko dalis kurią turite pakeisti prieš sezono pradžią, tai oro filtras. Taip pat jeigu pjovimo metu susirenka daug dulkių, reikia nepamiršti jį išvalyti kelis kartus per sezoną, kad filtras neužsikimštų. Jeigu naudojate popierinį filtrą, jį teks keisti kelis kartus per sezoną. Jeigu filtras yra poroloninis, jį galima išpurtyti ir išplauti vandeniu, tada išdžiovinus vėl sėkmingai naudoti. Jeigu filtras įplyšta jį iš karto reikia keisti nauju, kadangi per plyšius gali patekti nešvarumų į variklio sistemą.

Žvakių keitimas

Rekomenduojame pasikeisti variklio uždegimo žvakes prieš sezono pradžią. Kadangi ši sodo traktoriuko dalis būdama prastos būklės gali apsunkinti variklio užvedimą. O jeigu užvedimo žvakė yra labai sena arba prastos kokybės, jūs išvis galite neužvesti savo sodo traktoriuko. Standartiškai rekomenduojama uždegimo žvakes patikrinti, kas 50 darbo valandų. Keičiant žvakes reikia nepamiršti nuo žvakės elektrodų nuvalyti nešvarumus.

Peilių keitimas

Dažnai pjaunant veją pasitaiko akmenų, nukritusių šakų ar pašalinių daiktų kurie gali pažeisti traktoriuko peilį. Nors peiliai yra gaminami iš tvirto plieno, tačiau kliudžius kokį nors objektą pjaunant žolę, teks pakeisti peilį nauju arba jį pagaląsti. Visada rekomenduojama pakeisti traktoriuko peilį, kadangi išsibalansavęs arba atšipęs peilis ne tik nelygiai nupjaus jūsų veją, bet gali sukelti gedimų pačiam traktoriukui. Nelygaus peilio vibracija persiduoda į pačio traktoriuko komponentus, taip ilganiui gali tekti keisti daugiau sodo traktoriukų dalių.

Atliekant šiuos keturis žingsnius prieš vejos pjovimo sezoną, jūsų sodo traktoriukas turėtų tarnauti žymiai ilgiau. Tačiau reikia nepamiršti, kad genda ir kitos sodo traktoriukų dalys. Dažnai susidėvi ar sugenda ir šios dalys – diržai, trosai, karbiuratoriai ir padangos. Šias dalis rekomenduojame keisti sodo technikos remonto servise, jeigu su panašiais darbais nesate susidūrę.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite