YLA IŠ MAIŠO IŠLENDA

0
32
2

Tikriausiai daugelis yra girdėję dainelę „Melagis melavo, per tiltą važiavo. Tiltelis sugriuvo, melagis įgriuvo.“, kai norima pasišaipyti iš kalbančių netiesą ar turinčių negerų kėslų. Nes kaip lietuvių liaudies patarlė sako „Yla iš maišo išlenda“. Taip nutiko ir lietuvių rašytojos Evelinos Daciūtės literatūros kūrinyje „Tuščia puodynė“ aprašytiems meškiams. Kurie, norėdami tapti mokytojais ne tik sukeitė sėklas, bet dar ir šaipėsi iš sąžiningo meškio Bendžio. Bet apgaulė išaiškėjo.

Virtualios valandėlės dalyviai – Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos II C klasės mokiniai, žaismingai nusiteikę pasipuošdami piratiškais raiščiais, ūsais, skrybėlaitėmis ir pasivadinę susikurtų personažų vardais, vieningai sutiko, kad apgaudinėti ir meluoti nedera. Apgaulė išaiškėja ir nutinka taip kaip antrokė Gabrielė parašė, kad „Melo kojos trumpos, toli nenueisi. Ant širdelės purvas, nemeluok, vaike.“ Kad ant širdelių nebūtų purvo, kad jos džiaugtųsi moksleiviai piešė pavasarį žydinčius augalus. Piešinius dovanos artimiesiems, kad ir jų širdeles nudžiugintų.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

3

4

20210423 140051

20210423 140112

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite