MAGNETINIO REZONANSO PLIUSAI

0
28
magnetinisrezo

Šiuolaikinės medicinos galimybės tikrai labai plačios. Net jeigu šiuo metu ir nejaučiate jokio diskomforto – nereiškia, kad nesergate. Ir nuostabu tai, kad gera įranga gali padėti rasti sveikatos sutrikimus dar tada, kol jie yra labai maži.

Vienas dažniausiai naudojamų tyrimų yra magnetinis rezonansas, kadangi jis padeda tirti labai skirtingas kūno vietas ir tuo pačiu gauti gana tikslius duomenis.

Magnetinis rezonansas su siuntimu Vilniuje Jums nieko nekainuos, tad atidžiai rinkitės kliniką, kurioje bus ne tik atliekamas tyrimas, tačiau ir paaiškinami rezultatai.

Pirmiausia šio tipo tyrimas labai vertinamas dėl to, kad jo metu nėra išskiriami kenksmingi rentgeno spinduliai, kurie ilgainiui daro neigiamą įtaką žmogaus organizmui. Žinoma, reikia suvokti tai, jog kai reikalingas tyrimas, kuris gali padėti nustatyti ligą – jį reikia atlikti ir tokiu atveju, kai naudojami žalingi spinduliai. Tačiau galime pasidžiaugti, kad bent jau MRT to neturi.

Taip pat verta akcentuoti, kad šis tyrimas ne tik neturi žmogui pavojingų spindulių, tačiau apskritai neturi jokio neigiamo poveikio, kuris galėtų esamuoju metu arba vėliau, kai tyrimų bus daug, turėti neigiamą įtaką kūnui.

magnetinisrezo2

Fiksuojama, kad po tyrimo kai kuriems pacientams pakyla temperatūra, nuo 1 iki 1,5 laipsnio. Tačiau ir tas pakilimas yra toks mažas, kad dažniausiai žmogus jo visiškai nejaučia. Tačiau gauti rezultatai gali padėti išgelbėti to žmogaus gyvybę, tad apie jų naudą net neverta kalbėti plačiau.

Siekiant ištirti kraujagysles yra naudojamos kontrastinės medžiagos, tad kai kurie pacientai bijo, kad jos gali turėti neigiamą poveikį. Tačiau ir šiuo atveju nereikia bijoti, kadangi jokio neigiamo poveikio nei pačioms kraujagyslėms, nei širdžiai, nei bet kuriai kitai žmogaus kūno vietai – nebus.

Daugeliui pacientų labai svarbu ir tai, jog tyrimas yra visiškai neskausmingas. Ne veltui nėra naudojama nejautra arba kitaip apsaugoma žmogaus kūno vieta, kuriai galima sukelti neigiamą poveikį. Tik jis nėra rekomenduojamos nėščioms moteris, tačiau medikai apie tai žino, tad kiekvienu atveju padeda rasti geriausią sprendimą, kuris padeda kovoje su bet kokio tipo ligomis.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite