PRIEŠGAISRINĖS SISTEMOS TECHNINĖ PRIEŽIŪRA IR REMONTO DARBAI

0
55
23 Priešgaisrinės sistemos techninė priežiūra ir remonto darbai

Priešgaisrinė sistema yra vienas svarbiausių tiek privačių namų, tiek visuomeninės ar komercinės paskirties objektų elementų. Tokios sistemos įdiegimas gali maksimaliai sumažinti ne tik turtinius nuotolius, tačiau ir išsaugoti žmonių gyvybes.

Priešgaisrinės sistemos tipai

Šiandien priešgaisrinės sistemos ypatumai yra ženkliai patobulėję, nuolat atsiranda naujos technologijos ir novatoriški sprendimai. Apie šias sistemas skaitykite daugiau.

Paprastai priešgaisrinė sistema yra dviejų tipų:

  • adresinė;
  • konvencinė.

Kokią priešgaisrinę sistemą diegti, priklauso nuo pastato dydžio. Adresinė sistema paprastai diegiama didelio ploto pastatuose. Jos veikimo principas toks, kad ji identifikuoja pavojaus šaltinį kiekvieno daviklio tikslumu. Taip galime nesunkiai nustatyti, kurioje patalpoje pavojus užfiksuotas ir įsitikinti, ar pavojus tikras. Klaidingą signalą galima išjungti.

Tuo tarpu konvencinėje sistemoje aptiktas gaisro pavojus vienoje iš patalpų yra fiksuojamas visoje sistemoje.

Nepriklausomai nuo tipo, priešgaisrinių sistemų įrengime yra naudojamos tos pačios komplektuojančios detalės:

  • priešgaisrinė centralė;
  • dūmų detektoriai;
  • priešgaisrinės sistemos davikliai;
  • dūmų barjerai ir generatoriai;
  • pavojaus mygtukai, sirenos ir kiti reikalingi priedai.

Kam reikalinga priešgaisrinės sistemos priežiūra?

Jeigu tokia apsaugos sistema jau yra įdiegta, tačiau tai buvo atlikta prieš kelis dešimtmečius, vertėtų atlikti išsamų jos įvertinimą ir atnaujinimą. Viena iš priežasčių – besikeičianti situacija patalpose ir dėl to kintantys poreikiai.

Ypatingai tais atvejais, kuomet patalpose buvo vykdomas kapitalinis remontas, perstatytos sienos, patalpos perplanuotos naujai. Gali būti, kai kurios iš jų tiesiog neteko tinkamos priešgaisrinės apsaugos, nes davikliai bei detektoriai yra netinkamoje vietoje.

Labai svarbu žinoti, kad ne visada seną priešgaisrinę sistemą būtina keisti nauja. Kai kuriais atvejais gali būti atliekamas senos sistemos atnaujinimas ir modernizavimas. Viskas priklauso nuo to, kaip stipriai pakito poreikiai ir aplinkybės.

Kada reikalingas priešgaisrinės sistemos remontas?

Priešgaisrinės sistemos remonto darbai atliekami tuomet, kai buvo pastebėtas konkretus sistemos gedimas – neveikia detektoriai, davikliai ir pan. Žinoma, tais atvejais, kai buvo padarytas sistemos pažeidimas patalpų remonto metu.

Tačiau kai kuriais atvejais priešgaisrinės sistemos gedimo galima ir nepastebėti, todėl tam ir reikalinga periodinė šios sistemos patikra.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite