KNYGA – JĖGA! PAMINĖTA VAIKŲ KNYGOS DIENA DUSETOSE

0
26
Bendra nuotrauka po viktorinos

Dusetų K. Būgos biblioteka bendradarbiaudama su gimnazija surengė ketvirtos ir penktos klasės mokiniams viktoriną „Knyga – jėga!“. Viktorina buvo skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai bei Hanso Kristiano Anderseno ateinančiam gimtadieniui paminėti. Viktoriną vedė devintos klasės mokiniai Markas Jarmalavičius ir Aivita Malažinskaitė. Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorė Dalia Deinienė, ji palinkėjo visiems būtinai draugauti su knyga, lavinti protą.

„Skaitymas yra laisvė. Skaitymas yra įkvėpis, skaitymas leidžia dvasiai svajoti. Sakoma, kad knygos – tai draugai visam gyvenimui, ir aš tam pritariu. Tobula tavo visata auga tik tada, kai skaitai. Skaitymas leidžia pamatyti pasaulį naujomis akimis ir kviečia į kitus pasaulius, kurių nesinorės palikti“, – taip vedėjai Aivita ir Markas kreipėsi į žiūrovus, primindami, kad tai kreipimasis IBBY Kanados skyriaus, kuris tapo oficialiu 2022 m. Tarptautinės vaikų knygos dienos rėmėju ir gavo teisę parinkti jos temą bei sukurti plakatą, kuriuo naudojasi viso pasaulio IBBY skyriai.

Viktorinoje varžėsi  „Knygiukų“, „Žmonių“ ir „Knygnešių“ komandos. Pirmoji užduotis – „Tiesa ar melas“ (interaktyvus žaidimas). Antroji užduotis – „Kūrinys ir kino filmas“. Pasižiūrėję fragmentą iš kino filmo, turėjo pasakyti, pagal kokį literatūros kūrinį sukurtas filmas. Trečioji užduotis – „Citatos“. Perskaitę citatą iš kūrinio, turėjo pasakyti, atspėti, iš kokio rašytojo kūrinio ta citata. Vėliau visų laukė ketvirtoji užduotis – „Sudėliok eilės tvarka“. Mėgstantiems skaityti buvo nesunku: įvairių serijų knygas teko sudėlioti eilės tvarka arba priskirti kūrinį jį parašiusiam rašytojui. Na ir paskutinė užduotis – „Klausimai-atsakymai“. Komanda pasirenka klausimo skaičių, jis atverčiamas, ir gavę klausimą, turi į jį atsakyti. Kiekvienai komandai teko atsakyti į 5 klausimus.

Smagu, kad vedėjai turėjo pagalbininkų: Mantę Razmanavičiūtę ir Donatą Lingę, kurie atsakingai skaičiavo taškus ir rašė stende. Žiūrovai galėjo matyti, kiek balų surinko kiekviena komanda. Labiausiai pasisekė penktokų komandai „Knygnešiai“, bet puikiai pasirodė ir kitos: II-ąją vietą iškovojo „Knygiukai“, o treti liko „Žmonės“. Visos komandos buvo apdovanotos saldžiais prizais.

Baigiantis renginiui, komisija palinkėjo visiems skaityti ir mėgautis knygomis. „Tarptautinę vaikų knygos dieną palinkėkime vieni kitiems įdomių knygų. Bet taip pat – kad ir patys būtume knygoms įdomūs!“, – teigė viktorinos vedėjas Markas Jarmalavičius.

Viktoriną organizavusios lietuvių kalbos mokytoja Dainora Biliūnaitė ir bibliotekininkė Rima Survilaitė visus dalyvius pakvietė nusifotografuoti bendrai nuotraukai.

Dėkojame visiems už puikiai praleistą laiką.

Austėja Bieliūnaitė,

Dusetų K. Būgos gimnazijos 8 klasės mokinė

Nuotr. Dainoros Biliūnaitės

Gausu žiūrovų

IMG 20220401 111408

IMG 20220401 112529

IMG 20220401 112635

IMG 20220401 113604

Knygiuku komanda

Knygnesiu komanda

Renginio vedėjai

Sveikina gimnazijos direktorė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite