NAUJOS GALIMYBĖS JAUNIEMS ŽURNALISTIKOS TALENTAMS: SKELBIAMA ATRANKA Į TARPTAUTINĘ ŽURNALISTIKOS LABORATORIJĄ

0
18
mid news zrs 336 444

Studijuoji žurnalistiką ar jau žengi pirmuosius žurnalistinio darbo žingsnius? Galbūt esi paskutinių klasių moksleivis, bet turi žurnalistinių gabumų bei nori išmokti dar geriau pranešti žinią pasauliui? Tau patinka rašyti, nestokoji smalsumo, ne mažiau nei asmeninis augimas tau rūpi visuomenės gyvenimo kokybė ir žmogaus teisės?

Kviečiame augti profesiškai ir kartu auginti analitinę žurnalistiką tarptautinėje žurnalistikos laboratorijoje jau spalio 12-16 dienomis Antalieptėje!

Programos metu:
• susipažinsi su Lietuvos ir užsienio žurnalistikos meistrais, kurie ves tau paskaitas apie žurnalistikos principus ir etiką, interviu techniką, bendravimo su šaltiniais būdus, tiriamosios ir analitinės žurnalistikos metodus, kūrybinį publicistinį rašymą.
• sužinosi, kokiais įstatymais remdamiesi žurnalistai gauna informaciją ir kaip ją tikrina; išmoksi interpretuoti statistinius duomenis ir juos vizualizuoti;
• baigęs programą, mokėsi atskirti patikimą informaciją nuo paistalų ir manipuliacijų;
• sužinosi, kaip saugiai komunikuoti internete;
• kartu su profesionalių žurnalistų pagalba, suformuluosi žurnalistinę temą ir pats parašysi analitinį straipsnį, kurį publikuosime populiariojoje šalies žiniasklaidoje;
• patirsi, koks galingas ginklas profesionali ir etiška žurnalistika gali būti viešinant žmogaus teisių pažeidimus.

Intriguoja? Nežinai, ar gali dalyvauti?

Prioritetas teikiamas žurnalistikos studentams ar jau dirbantiems žurnalistinį darbą. Projekte gali dalyvauti jaunieji žurnalistai, kurių amžius yra nuo 16 iki 25 metų, kurie:

• Be lietuvių kalbos puikiai valdo anglų, rusų, lenkų ar kitas užsienio kalbas;
• Žino, kad patekus į programą įsipareigoja sudalyvauti visą programos laiką ir visose projekto veiklose.
• Gali dalyvauti mokymuose: spalio 12-16 d.
• Supranta, kad didžiausi ugdymo(si) iššūkiai ir laimėjimai yra tarp mokymų asmeniškai ar komandoje vykdoma veikla (analitinis žurnalistinis darbas).
• Yra pasirengę iš paties padirbėti su ekspertais;
• Įsipareigoja asmeniškai ar kartu su pasirinkta komanda atlikti analitinį žurnalistinį darbą.

Susidomėjai? Tuomet aplikuok ir paskubėk – nes vietų skaičius ribotas. Dalvauti programoje pakviesime labiausiai motyvuotus kandidatus.

Registracijos formą rasi čia.

Registracijų laukiame iki rugsėjo 26 dienos (imtinai). Jei turi klausimų, teiraukis šiuo elektroniniu paštu: mil@media4change.co arba telefono numeriu +37062490167.

Data: 2022 m. spalio 12-16 d.

Vieta: Antalieptė, Lietuva.

Dalyvių skaičius: 30 (po 5 dalyvius iš kiekvieno projekto partnerio šalies).

Išlaidos: Mes suteikiame apgyvendinimą, maitinimą ir kompensuojame kelionės išlaidas, tačiau kelionės išlaidų kompensuojama suma yra ribota.

Projekto partneriai:
Media4Change, Lietuva
Europos jaunimo spauda, Vokietija
Europos dialogas, Slovakija
Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuva
Latvijos Universitetas, Latvia

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite