PIRMOJO PASAULINIO KARO VOKIETIJOS IMPERIJOS KARIŲ KAPŲ SUTVARKYMO UŽBAIGIMO MINĖJIMAS

0
29
mid news zrs 724 20220922 140739

Rugsėjo 22 d. Turmanto seniūnijoje, Šakių kaime įvyko iškilmingas Pirmojo pasaulinio karo Vokietijos imperijos karių kapų sutvarkymo užbaigimo minėjimas. Šių metų rugsėjo 12 d. – rugsėjo 22 d. Vokiečių karių kapų globos tautinė sąjunga „Volskbund“ organizavo darbo stovyklą Turmanto seniūnijoje.

Vokiečių karių kapų globos tautinės sąjungos „Volksbund“ kariai iškilmingai pagerbė Šakių kaime, Zarasų rajone palaidotus vokiečių karius. Iškilmingame minėjime dalyvavo Vokiečių karių kapų priežiūros tautinės sąjungos įgaliotinis Lietuvoje, dimisijos majoras Algimantas Kutanovas, Viešosios įstaigos Kultūros vertybių globos tarnybos direktorius Linas Kvizikevičius ir projektų koordinatorius Gediminas Tiuchta, Vokietijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas leitenantas Konstantinas Bellini, Vokietijos gynybos atašė Lietuvai padėjėjas viršila Andrei Peisler, Vokiečių karių grupės vadovas, seržantas Jens Schulze, Zarasų šaulių 7-osios kuopos „Vytis“ šauliai, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės savanoriai, Zarasų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, mero patarėjas švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais Vilhelminas Kuzmickas, rajono Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyrius vyriausioji specialistė Valentina Biveinienė, Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė Olga Raugienė, Turmanto seniūnijos seniūnas Stanislovas Stankevičius.

Minėjimo metu prie paminklo pastatyti vainikai ir gėlės, uždegtos žvakės. Padėkos žodžius už nuoširdų bendradarbiavimą ir pagalbą tvarkant kapines tarė Vokiečių karių grupės vadovas, seržantas Jens Schulze, Vokietijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas leitenantas Konstantinas Bellini, Zarasų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, Vokiečių karių kapų priežiūros tautinės sąjungos įgaliotinis Lietuvoje, dimisijos majoras Algimantas Kutanovas.

Atliktas didelis ir prasmingas darbas pagerbiant žuvusiųjų atminimą. Ši iniciatyva parodė, kaip svarbu puoselėti, saugoti ir perduoti kitoms kartoms patriotiškumą ir meilę savo šaliai bei jos istorijai.

Zarasų rajono savivaldybės informacija
Nuotraukos Kamelijos Mazūraitės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite