LSDF LUKO ŽITKEVIČIAUS TAURĖ

0
38
ltaure

Lietuvos skraidančiojo disko federacija pristato „LSDF Luko Žitkevičiaus Taurės“ turnyrą, kuris sugrąžina šį sportą į Lietuvos lėkščiasvydžio „lopšį“ Zarasus jau spalio 22 dieną! Tikimasi, jog ši taurė taps tradicija salės sezono atidarymui su stipriausiomis Lietuvos lėkščiasvydžio komandomis priešaky.

Taurė įgauna Luko Žitkevičiaus pavadinimą. Lukas – vienas jaunųjų sporto klubo „Vorai“ žaidėjų į amžiną atilsį išėjęs dar 2006-ais metais, tačiau prisimenamas kaip vienas perspektyviausių savo kartos žaidėjų, būdamas labai jaunas pravėręs vyrų lėkščiasvydžio rinktinės duris ir dalyvavęs Pasaulio ultimeito čempionate 2004-ais metais Suomijoje. Daugiau apie Luką pasakoja jo treneris bei komandos draugas Kęstutis Bačkis:
„Lukas Žitkevičius savo lėkščiasvydininko karjerą pradėjo 2003 metais sporto klube „Vorai“. Tuomet Lukas mokėsi Vilniaus Trakų Vokės gimnazijoje, 10 klasėje, bei, kaip dauguma tuometinių Trakų Vokės jaunuolių, pasinėrė į lėkščiasvydžio sportą, o jau 2004 metais kartu su Lietuvos nacionaline lėkščiasvydžio rinktine vyko į Pasaulio lėkščiasvydžio čempionatą (WUGC). Kaip lėkčiasvydžio žaidėjas, Lukas, buvo gana perspektyvus, aktyviai dalyvavo sporto klubo „Vorai“ veikloje, turnyruose ir varžybose… Iki lemtingos 2006 metų lapkričio 12 dienos… Tą dieną, kaip ir kasmet, pavakariais grįžome iš „Riga Rudens“ (Latvija) turnyro, kuriame iškovojome 6 vietą. Paryčiais iš Luko tėvo sužinojau, kad Lukas dėl smegenų ligos paniro į komą… Visai „Vorų“ ir Trakų Vokės gimnazijos bendruomenei tai buvo tragiška ir liūdna žinia… Deja, medikai niekuo negalėjo padėti Lukui, ir lapkričio 15 dieną teko visam laikui atsisveikinti su Luku…“

Luko Žitkevičiaus Taurėje dalyvaus stipriausi Lietuvos lėkščiasvydžio klubai – „Vorai“, „Shooting Stars“, „KossMix“ ir „Skraidantys Drambliai“. Iki pasimatymo Zarasuose!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite