BREKETAI: ATSAKYMAI Į SVARBIAUSIUS KLAUSIMUS

0
26
breketai

Jei jūsų sąkandis yra netaisyklingas, tuomet turite kuo greičiau pradėti ortodontinį gydymą, kad išvengtumėte įvairių pasekmių (dantų paslankumo, tarpų tarp dantų, ėduonies, dantų netekimo ir t.t.).  Ortodontinis gydymas gali būti atliekamas įvairiomis priemonėmis, o breketai – viena jų. Tad, kviečiame sužinoti atsakymus į svarbiausius klausimus apie šią dantų tiesinimo priemonę.

Kokie yra breketų tipai?

Svarbu akcentuoti, kad breketai yra ypač įvairių tipų: liežuviniai breketai, beligatūriniai breketai, metaliniai breketai, keramikiniai breketai, safyriniai breketai. Kiekvieno tipo breketai pasižymi tam tikromis savybėmis. Belieka tik pridurti, kad tokia breketų tipų įvairovė užtikrina, kad kiekvienas pacientas suras tinkamiausius.

Į ką svarbu atsižvelgti renkantis dantų breketus?

Kai breketai sudaro tokį didelį pasirinkimą, renkantis svarbu įvertinti ir tam tikras detales. Štai, pavyzdžiui, jei norite, kad breketai būtų kuo mažiau pastebimi, reikėtų rinktis metalinius arba keramikinius – juos galima parinkti pagal dantų spalvą. Taip pat svarbu atsakingai įvertinti ir dantų būklę.

Kaip elgtis, po breketų uždėjimo?

Svarbu atminti, kad po breketų uždėjimo, maždaug 4 valandas nereikėtų valgyti. Taip pat reikia pabrėžti, kad kelias dienas po šios procedūros, turėtumėte apsiriboti tik minkštu maistu. Taip elgtis turėtumėte todėl, kad medžiagos, kuria klijuojami breketai, kietėjimo laikas siekia iki 4 dienų.

Ką svarbu žinoti apie priežiūrą?

Nešiojant breketus, labai svarbu užtikrinti, kad dantys ir burnos ertmė būtų švari. Belieka tik pridurti, kad visada galite paprašyti savo dantų gydytojo, kad jis jums sudarytų priemonių, kurios palengvintų burnos priežiūrą, sąrašą. Žinoma, taip pat svarbu akcentuoti, kad pats dantų valymo procesas turėtų būti dėmesingesnis bei ilgesnis: jei dantims valyti, nenešiojant breketų, pakanka 5 minučių, tai turintieji breketus, šiai procedūrai turėtų skirti apie 15 minučių. Taip pat svarbu atminti, kad visą gydymo laikotarpį, būtina vengti kietų maisto produktų (morkų, obuolių, riešutų, sėklų ir t.t.).

Ką daryti, jei atsiklijavo breketas?

Nesibaiminkite, jei breketas atsiklijavo – svarbiausia nedelsti ir iš karto kreiptis į ortodontą, kuris atliko procedūrą. Tą patį reikėtų daryti ir tuo atveju, jei išsprūdo ar duria viela.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite