AUTOMOBILIŲ SUPIRKIMAS – AUTOMOBILIO PARDAVIMAS PAPRASTAI

0
61
auto supirkimas

Vidutinis vairuotojas Lietuvoje per gyvenimą pakeičia bent kelis automobilius. Kai kurie pokyčiai yra priverstiniai, kai kurie – pasirinktiniai. Tačiau bet kuriuo atveju, transporto priemonių savininkai bent keletą kartų yra priverčiami būti automobilių rinkos dalyviais. Tokiais atvejais aktualu klausti, kaip ir kur nusipirkti ar parduoti automobilį bei kaip tą padaryti be didesnių nesklandumų.

Automobilių supirkimas yra vienas iš atsakymų į klausimą, kaip kuo įmanoma paprasčiau parduoti automobilį. Tai nėra nauja paslauga, tačiau pastaraisiais metais apie ją kalbama vis daugiau. Ji taip pat tampa vis dažnesniu pasirinkimu, kai reikia parduoti savo naudotą automobilį ir pakeisti  jį kitu.

Jei iki šiol negirdėjote apie šią paslaugą ar niekada nepasidomėjote, kuo ji gali būti jums naudinga – šis straipsnis kaip tik jums.

Kas yra automobilių supirkimas?

Automobilių supirkimas yra paslauga, kurią teikia įmonės arba verslininkai, kurie verčiasi automobilių perpardavimu. Parduodami automobilį supirkėjui, jūs jį parduodate ne asmeniui, kuris jį naudos, o tarpininkui, kuris nusipirktą automobilį perparduos tiesioginiam pirkėjui. Automobilių supirkėjas yra tarpininkas tarp automobilio pardavėjo ir pirkėjo, siekiantis išnaudoti savo poziciją maksimaliai naudai gauti.

Tai nereiškia, kad automobilių supirkėjas pelnosi pardavėjo ar pirkėjo sąskaita, nes pats supirkėjas gali pasiūlyti konkrečių naudų tiek vienai, tiek kitai pusei.

Kuo naudingas automobilių supirkimas?

Pagrindinė priežastis, kodėl pardavėjai vis dažniau kreipiasi į supirkėjus yra automobilio pardavimo paprastumas ir greitis. Automobilį parduoti supirkėjui galite kone iš karto: per vieną ar dvi paras. Gerai sukritus aplinkybėms, tą galima padaryti ir dar greičiau. Pardavėjui nereikia daryti daug: išskyrus skambutį ir pasiūlymo pateikimą, visu kitu (atvykimu, apžiūra, dokumentų tvarkymų, automobilio gabenimu) pasirūpiną supirkėjas. O dabar su supirkėjais susisiekti dar lengviau per visisupirkejai.lt. Bandant parduoti transporto priemonę per ten, su jumis susisieks patys supirkėjai.

Kitas reikšmingas privalumas yra susijęs su tuo, kokius automobilius superka supirkėjai. O jie superka praktiškai bet kokias transporto priemones. Kadangi jų tikslas nėra automobilio naudojimas, o tik jo perpardavimas (jį suremontavus ir pakėlus jo vertę), tai reiškia, kad jie yra pasirengę nupirkti bet kokios būklės automobilius: po avarijus, sugedusius, „daužtus“, nevažiuojančius, praradusius savo estetinę išvaizdą, neturinčius ar negalinčius praeiti techninės apžiūros ir t.t. Taip pat supirkėjus domina visų markių ir modelių automobiliai. Tai maksimaliai padidina supirkėjui galimų parduoti automobilių diapazoną.

Tai kokia to nauda supirkėjui?

Supirkėjas uždirba ne pasiūlydamas mažesnę nei rinkos kainą ar perparduodamas automobilį už didesnę nei rinkos kainą, bet pakeldamas nupirkto automobilio vertę. Pavyzdžiui, kai kuriuos aukštos kokybės markės ir naujesnio modelio automobilius galima suremontuoti ir sėkmingai perparduoti už gerą kainą, net jei jų esami defektai yra ryškūs ir reikšmingi.

Kitais atvejais nuspirktą automobilį galima parduoti dalimis. Bet vargu ar tą pelningai galėtų padaryti asmuo, šioje srityje neturintis tinkamos patirties ir ryšių.

Kaip matote, automobilių supirkimas gali būti naudingas visoms pusėms. O tai ir yra tikroji priežastis, kodėl ši paslauga taip sėkmingai skinasi kelią automobilių prekyboje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite