ŽVAKIŲ ŠVIESOJE

0
45
20230207 145904 1

Žvakė, kažkada naudota tik kaip šviesos šaltinis, dabar tapo namų jaukumo, malonaus aromato ar stalo dekoro simboliu. Pirmoji žvakė buvo duobutė akmenyje, užpildyta gyvulių taukais. Kaip žvakes, žmonės naudojo ir nendres, išmirkytas dervoje, ir lazdeles, įmerktas į žuvų taukus. Palaipsniui populiariausiomis tapo vaškinės žvakės. XV amžiuje atsirado žvakidės, sukietėjusio vaško žvakėms įstatyti.

Dabar galima įsigyti ne tik bičių vaško, bet ir parafino ar gelio  žvakių. Šiandien žvakės yra interjero puošmena. Papuoštos piešiniais, lipdiniais, primenančios meno kūrinius jos dažniausiai taip ir lieka nepradėtos deginti. Visgi kitos, įvairių formų, spalvų, kvapų, yra deginamos ir sukuria tam tikrą artumo, jaukumo, romantikos nuotaiką.

Viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus stiklo vitrinoje – nauja paroda „Žvakių šviesoje“. Joje puikuojasi kelios dešimtys spalvingų, nuotaikingų, įvairių formų ir paskirties žvakių. Kviečiame apsilankyti ir pasigrožėti paroda.

Skaitytojų aptarnavimo skyriaus informacija

20230207 145920 1

20230207 150330

20230207 150446

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite