STIPRINAMA PREVENCIJA DĖL ŽOLĖS GAISRŲ: PAREIGŪNAI Į REIDUS VYKS IR PO DARBO, IR SAVAITGALIAIS

0
48
zole dega

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, kaip ir kasmet, kovo–gegužės mėnesiais rengia gaisrų prevencijos akciją „Nedegink žolės!“. Nuo kovo 27 dienos iki balandžio 10 d. prevencijos vykdymas bus dar labiau sustiprintas – valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai į reidus vyks ir po darbo bei savaitgaliais.

„Siekdami sumažinti gaisrų atvirosiose teritorijose skaičių ir nustatyti pernykštės žolės padegėjus gaisrams kilti palankiu laikotarpiu pareigūnai važinės po gyvenvietes, atvirąsias teritorijas, stebės jas dronais, dalyvaus reiduose kartu su miškininkais bei aplinkos apsaugos darbuotojais, – sako departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas. – Šių reidų metu pareigūnai informuos visuomenę apie gaisrų atvirosiose teritorijose pavojų, jų padarinius ir atsakomybę už gaisrinės saugos reikalavimų nesilaikymą, pažeidėjams bus taikomos įstatymų numatytos poveikio priemonės. Tikimės, kad šios priemonės padės sumažinti žolės gaisrų skaičių ir jų nuostolius, nes neretai nuo degančios žolės užsidega pastatai, padaroma didelė žala gamtai ir gyvūnams.“

Pasak J. Targonsko, šiais klausimais departamentas bendradarbiauja ir su Nacionaline mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos, kuri turi galimybes mažinti ūkininkams skiriamas išmokas už netinkamą žemės priežiūrą. Nacionalinei mokėjimo agentūrai bus teikiama informaciją apie pasėlių deginimą.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros specialistai primena, jog už nenupjautų ir nesurinktų (nesugrėbtų) žolių deginimą  Administracinių nusižengimų kodekso 286 straipsnyje asmenims numatytos nuo 50 iki 300 Eur, o juridinių asmenų vadovams ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 120 iki 350 Eur baudos.

Šiemet šalyje jau kilo 163 gaisrai atvirosiose teritorijose. Jų metu išdegė per 40 ha pievų ir miško paklotės.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite