SPALVOTAS KNYGŲ PASAULIS

0
28
DSCF0315

Skaitymas yra veikla, kuria daugybė pasaulio žmonių mėgaujasi kasdien. Nerti į knygų pasaulį yra be galo smagu. Amerikiečių rašytojas, garsios knygos „Sofi pasirinkimas“ autorius Williamas Styronas yra pasakęs, skaitydamas nugyveni kelis gyvenimus.

Kviečiame susipažinti ir skaityti naujai gautas knygas, kurias rasite Zarasų viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo ir Vaikų literatūros skyriuose.

Naujienos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje. Ieškote įtraukiančių istorijų? Yra toks angliškas terminas „page-turner“. Jis apibūdina knygas, kurių nepaleisite iš rankų, kol neužversite paskutinio puslapio. Šį anglišką terminą atitinka šių rašytojų knygos V. Hislop „Vieną rugpjūčio vakarą“, K. Hannah „Seserys“, N. Leste „Paryžietiška apgaulė“, T. I. Lowe „Po magnolijomis“, N. Roberts „Palikimas“, K. Higgin „Gyvenimas ir kitos bėdos“.

Išsiilgote tikrosios meilės – skaitykite: J. Quinn „Vikontas, kuris mane mylėjo“, J. Preston „Atskleisti grafo paslaptį“, T. Dare „Ieškomas gelbėtojas“, C. Tinley „Iš tarnaičių į damas“, V. Heath „Jo širdies įsibrovėlė“, S. Kendrick „Ištirpdys širdies ledus“. Tai romanai su nepaprastai emocingais, spalvingais ir kartu labai tikroviškais veikėjų charakteriais, meistriškai supintais, netikėtais siužeto vingiais.

Detektyvai ir trileriai apskritai yra tas žanras, kuriame retai tenka susidurti su nuoboduliu. Siūlome šias detektyvų autorių knygas: C. Carteris „Juk esu mirtis“, K. Engberg „Drugelio namai“, L. Candlish „Mūsų namas“, M. Edwards „ Atsekt iki namų“, L. J. Ross „Septyni tiltai“, A. Johannsen „Senoji ponia prie jūros“, G. Viliūnė „Spąstai pirklio žudikui“, C. Alger „Bakininko žmona“, A. Michaelides „Mergelės“, L. Pearse „Melagė“,  K. Slaughter „Gera duktė“, T. Fisher „Žmonos“, L. Lehtolainen „Priesaikos laužytojas“, K. Belle „Atsisveikinimas“.

Asmeninis tobulėjimas yra nesibaigiantis procesas. Ugdyti savo įpročius ir savybes galima įvairiais būdais. O vienas jų – knygos, kuriose vieni geriausių pasaulio specialistų dalijasi savo sukaupta patirtimi. Tai tokios knygos, kaip A. Middleton „Nulis negatyvumo: pozityvaus mąstymo galia“, E. Slotter ir P. Markey „Velniop skyrybas kaip atsigauti po subyrėjusios santuokos“, L. Vėželienė „Vidurio amžiaus paauglystė, arba ką veikti po 50-ies?“.

Maisto gaminimas – jūsų pomėgis? Mėgstate nustebinti namiškius ir draugus vis naujesniais receptais? Ar norėtumėte gerai išmokti kelis pagrindinius gamybos būdus ir sužinoti kelias gudrybes? Išbandyti receptai nudžiugins ne tik skrandį, bet ir sielą. Šios knygos kaip tik jums. Tai I. Koscelkovskienė, I. Pupelienė „Virtuvės paslaptys“, V. M. Murėnaitė „Kaip per sviestą: lengva ir greita kelionė į virtuvės olimpą su Running Vita: receptų knyga“, V. Blauzdavičius „Ant ugnies: receptų knyga“ R. Šilenskienė „Keto meniu“, G. Barauskienė „Sodo istorijos: receptų knyga“.

Besidomintiem istorija – siūlome grožinės literatūros romanus K. Harmel „Dingusių vardų knyga“ – tai savotiškas liudijimas, kaip sugeba atsilaikyti žmogaus dvasia, kokią galią įgauna narsa ir meilė blogio akivaizdoje. E. Dempsey „Baltoji rožė, Juodasis miškas“. C.W. Gortner „Vatikano princesė: romanas apie Lukreciją  Bordžiją“. Skaitydami beselerį O. Scobie, C. Durand „Laisvės paieškos: Harry ir Meghan: šiuolaikinės karališkosios poros istorija“ sužinosite tikrąją Harry ir Meghan istoriją. O istoriko N. Černiausko dokumentinė knyga „1940. Paskutinė Lietuvos vasara“, pašėlusiai įsuks į to meto Lietuvos ir jos žmonių realijas.

Vaikų literatūra taip pat laukia savo skaitytojo. Kviečiame vaikus skaityti lietuvių žinomų autorių – Evelinos Daciūtės „Duobė“, Selemono Paltanavičiaus „Mūsų miestelio indėnai “, Vytauto  V. Landsbergio „Pūkis ir snaigė“, Renatos Šerelytės „Lobis “ ir kt. Jaunųjų skaitytojų dėmesio sulauks knygos: Michael Ende ir Wieland Freund „Rodrigas šiurkštuolis ir Vaikis, jo ginklanešys“, „Šunys: vadovas vaikams“. Pasakų mėgėjams skirta Danguolės Kandrotienės „Pasaiba ir sapnų knyga“, Romos Blėkienės sudarytas „Pasakų  iš stebuklų miško“ rinkinys. Vaikų literatūros klasikos mėgėjai galės pasidžiaugti naujais Johannos Spyri knygos „Heida “ ir Antoine de Saint – Exupery „Mažojo princo“ leidimais.

Paauglius gali sudominti skaitymo šiurpuliukus kelsianti Charlotte Habersack „Prašau neatidaryti. Trokšta kraujo!“ bei Anne Scheller „Burtų knyga“.

Tai tik dalis knygų. Visas šias ir kitas knygas galėsite pasiskolinti į namus Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Nedvejodami nerkite į knygų pasaulį.

Parengė Vidmina Alubeckaitė, Vaikų literatūros skyriaus vedėja ir Saulė Pelekienė, Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotr. Inesos Dumbravienės

gaa ga 1

Liudmila 1

sakine 1

vidmina 1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite