ZARASO EŽERO SALOJE NAUJAS IR UNIKALUS STATINYS

0
241
1

Praėjusį šeštadienį Zaraso ežero saloje vyko kurortinio sezono atidarymo šventė „Nerk į Zarasus“.

 

Zarasiškių ir jų svečių laukė graži staigmena. Zaraso ežero Didžiosios salos Mažajame slėnyje atidengtas naujas pastatas – Kupolė. Šį pastatą projektavo žinomo architekto Šarūno Kiaunės kūrybos studija. Šis architektas taip pat projektavo ir šiuolaikišką modernų Apžvalgos ratą Zarasuose. Šis statinys pateko į Europos viešųjų erdvių architektūrinio konkurso finalą ir buvo puikiai įvertintas. Apžvalgos ratas šiandien garsina Zarasus ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Dabar Zarasus šie architektai nudžiugina dar vienu statiniu. Nuostabiausiame Aukštaitijos gamtos kampelyje – Zaraso ežero saloje jie įgyvendino į salos kraštovaizdį integruotos estrados projektą.

Prieš tai buvo išardyta nusidėvėjusi senoji estrada. Rekonstruota mažoji estrada su persirengimo patalpomis ir mini amfiteatras. Taip pat – įsigyta būtiniausia apšvietimo ir įgarsinimo įranga, salės kėdės. Pagal Zarasų rajono savivaldybės ir Viešosios įstaigos Centrinės projektų valdymo agentūros pasirašytą sutartį iš Europos Sąjungos lėšų tam skirta 420 tūkstančių eurų, dar 169.200 eurų prie šio projekto įgyvendinimo pridėjo ir Zarasų rajono savivaldybė. Konkursą dėl rangos darbų atlikimo laimėjo rangos uždaroji akcinė bendrovė „Vidista“ iš Utenos.

Pagal Šarūno Kiaunės ir jo vadovaujamų architektų parengtą techninį projektą Zaraso saloje sėkmingai pastatytas kupolo formos į salos kraštovaizdį integruotas požeminis pastatas, 88 kvadratinių metrų betoninė aikštelė, 70 suolų mini amfiteatras su 113 kvadratinių metrų ploto scena. Rekonstrukcijos projektas pasižymi minimalistine stiklo ir betono estetika. Požeminiame estrados pastate yra universali renginių erdvė ir pagalbinės patalpos renginių dalyviams bei lankytojams. Vanduo į pastatą bus tiekiamas iš gręžinio, o nuotėkos – valomos biologinio nuotekų valymo įrenginyje.

Numatyta, kad rekonstruotasis estrados pastatas bus skirtas Zarasų kultūros centro veiklai. Ši Zaraso ežero salos Mažojo slėnio kultūrinė erdvė praplės vietos kamerinių renginių organizavimo galimybes tiek uždarose patalpose, tiek ir lauke. Planuojama, jog čia vyks folkloro koncertai, kūrybinės stovyklos, vasaros kinas, regioninių dainų švenčių koncertinės programos. Planuojama, kad čia galės vykti ir privatūs renginiai.

Zarasų rajono savivaldybės taryba patvirtino ir oficialų šio statinio pavadinimą – „Kupolė“.

„Kupolės“ atidarymo ceremonijos metu naujuoju statiniu džiaugėsi, apie jo veiklos perspektyvas kalbėjo Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro direktorius Aurimas Gudas, rajono Savivaldybės Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Šukštulienė, Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius. Buvo iškilmingai perkirpta raudona juostelė.

Šios ceremonijos atidarymo proga zarasiškiai buvo pakviesti į urbanistinio šokio teatro LOW-AIR spektaklį „Savoj krūvoj“. Zarasų meno saviveiklos entuziastai surengė koncertą „Šiltos dainos“.

Po šiltų žiūrovų plojimu koncerto dalyviams scenoje buvo sėkmingai įgyvendintas gyvos muzikos projektas „ROCK ME GOOD“ su Auguste Vedrickaite. O gražų vasaros renginį baigė Pushaz su grupe.

Petras Ivanovas
Nuotraukose – kurortinio sezono šventės „Nerk į Zarasus“ akimirkos.
Autoriaus nuotraukos

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite