POZITYVIAI Į PASAULĮ ŽVELGIANTYS „POZITYVO“ FOTOGRAFAI

0
40
DSCF0051 2

Saviti požiūriai į tai, kas mus supa, skirtinga raiška, braižas… Įvairūs motyvai – kasdienybės akimirkos, nuotaikų žaismė fotografuojamųjų veiduose, įspūdingi gamtos raštai, peizažai. Visa tai – Visagino fotografų „Pozityvas“ parodoje, eksponuojamoje Zarasų švietimo pagalbos tarnybos salėje, kuria nuo gegužės pabaigos galėjo pasidžiaugti zarasiškiai. Jos autoriai – Georgij Golentovskij, Marina Jašina, Vilma Koženiauskienė, Jevgenij Loginov, Natalja Mitenkova, Aleksandr Nazimov, į parodos pristatymą taip pat atvyko fotografas Michail Romanovskij.

Šią parodą ir jos autorius Trečiojo amžiaus universiteto ir fotografų klubo „Ežerų žemė“ narių susitikimo metu pristatė Zarasų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Gintarė Laurikėnienė. Klubo lyderė Natalja Mitenkova aptarė „Pozityvo“ veiklą, džiaugėsi, kad klubas surengia kasmetinę fotografijų parodą, dalyvauja tarptautiniuose fotografijos festivaliuose. „Pozityvą“ sudaro šeši nariai, besidomintys fotografijos menu, parodas rengiantys nuo 2014 m. Nors klubo narių profesijos susijusios su technika, tiksliaisiais mokslais, fotografija jiems – atgaiva tiek protui, tiek sielai, noras sustabdytos akimirkos grožiu dalytis su kitais. Šioje parodoje kiekvienas autorius atskleidžia savo pamėgtą temą.

Susitikimo metu jaukiai mezgėsi pokalbis apie fotografiją su TAU klausytojais, o Zarasų fotografų klubas „Ežerų žemė“ pasveikino mielus bičiulius su nauja puikia paroda, padovanojo leidinį „Zarasai ir zarasiškiai“, aptarė kūrybos planus.

Gitana Kavaliauskaitė

Nuotraukos autorės ir iš klubo „Pozityvas“ archyvų

DSCF0056 2

DSCF0060 2

DSCF0084 2

DSCF0101 2

DSCF0121 2

Git

Gitan

Gitan. foto

Gitanjpg

Gitanos

Gitanos nuotrjpg

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite