ANTAZAVĖS FESTIVALIS: AISTRINGOS SPORTO VARŽYBOS, ĮSPŪDINGI KULTŪROS RENGINIAI

0
36
1
Liepos 23 dieną Antazavėje jau 27-tą kartą vyko tradicinė kultūros ir sporto šventė „Antazavės festivalis“. 

Nuo pat ankstaus ir saulėto ryto virė sportinės aistros Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos stadione. Čia var­žė­si gau­sus spor­ti­nin­kų bū­rys – ne tik iš An­ta­za­vės, Avilių, Imb­ra­do, Zarasų, bet ir iš Utenos. Krep­ši­nio, tin­kli­nio, šau­dy­mo, smi­gi­nio, šaš­kių ir ki­toms rung­tims at­sa­kin­gai tei­sė­ja­vo Arū­nas Za­vackas, Ma­rius Lie­pa, Vi­du­kas Mer­kys, Juo­zas Gal­vo­nas, Jūratė Galvonaitė. Nors ryte truputį nulijo, diena buvo saulėta, šilta, bet karštis per daug nevargino.   
                           
Krep­ši­nin­kų užsiregistravo keturios ir penkios tinklinio ko­man­dos. Tin­kli­nio var­žy­bo­se pir­mą vie­tą lai­mė­jo „Antazavės“ ko­man­da, antrąją „Miksas“ trečiąją „Antazavės veteranų“ komanda. Krep­ši­nio var­žy­bo­se pir­mą vie­tą iš­ko­vo­jo „Utenos seniūnijos“ ko­man­da, antrąją „Bajorai“, trečiąją komanda „Aviliai II“. Šau­dy­mo iki 16 me­tų var­žy­bo­se pir­mą vie­tą iš­ko­vo­jo Dominykas Merkys, antrąją Elija Mokutavičiūtė, trečią Simonas Šakys, virš 16 me­tų – pirmą Ramutis Ulevičius, antrą Liveta Dainytė, trečią Laura Jankauskienė. Šaškių varžybose pirmą vietą laimėjo Darius Galvonas, antrą Vaclovas Banaitis, trečią Juozas Galvonas. Smiginio varžybose taikliausias buvo Rimantas Kiškis, antras Adas Jankauskas, trečias Mindaugas Aldonis. Merginų bau­dų metimų kon­kur­se pirmąją vietą laimėjo Greta Dainytė, antrą Ineta Dainytė, trečią Jūratė Galvonaitė, vy­rų tri­taš­kio varžy­bų nu­ga­lė­to­ju ta­po Saulius Banaitis, antras Marius Liepa, trečias Remigijus Černiauskas.  Po pietų senajame mokyklos stadione vyko pramogos vaikams. Tuo pasirūpino Živilė ir Olegas Kropai. Vaikai šokinėjo ant dviejų batutų, mėgavosi cukraus vata, žaidė su muilo burbulais. Čia buvo surengtos vaikų estafetės varžybos. Jose dalyvavo gausus vaikų būrys. Sudėtingą trasą parengė ir varžyboms teisėjavo Marius Liepa. Pirmą vietą estafetės rungtyje laimėjo Akvilė Kaškevičiūtė, antrą Radvilė Maigytė, trečią Kornelijus Birulinas.
 
Lie­tu­vos kai­mo spor­to ir kul­tū­ros aso­cia­ci­ja „Ne­mu­nas“ pa­si­rū­pi­no, kad nu­ga­lė­to­jai ir prizinin­kai ne­lik­tų be apdovanojimų. Nugalėtojams įteikti medaliai, atminimo taurės, pasirūpinta sportininkų maitinimu.
 
Pirmos šventės dalies metu vyko ne tik sportinės rungtys, visi norintys galėjo apsilankyti atnaujintame ir įspūdingame Antazavės dvare bei apžiūrėti jame esančias ekspozicijas. Festivalyje pramogų netrūko ir patiems mažiausiems šventės dalyviams – batutai, cukraus vata, muilo burbulai ir visos šios pramogos buvo nemokamos.
 
Antroji, vakarinė šventės dalis vyko senajame Antazavės mokyklos stadione. Šiltą ir ramų šeštadienio vakarą čia gausiai rinkosi ne tik vietiniai gyventojai, bet ir svečiai iš kitų Zarasų krašto kampelių. Visus susirinkusios sveikino Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, jis geriausiems ir aktyviausiems antazaviškiams įteikė Padėkos raštus.           
 
Šventės dalyvius taip pat sveikino Antazavės seniūnas Algirdas Lekaveckas, Antazavės bendruomenės pirmininkė Danutė Skardinskienė, Kultūros centro Duetų dailės galerijos kultūrinės veiklos vadybininkė Raimonda Gruzdienė. Po šventinių kalbų visus šventės dalyvius linksmino Samanių kaimo kapela, Antalieptės kapela „Un tą lieptą“ ir pop grupė „Husarai“. Kai sutemo, įspūdingą reginį susirinkusiems sukūrė suliepsnojusi ugnies skulptūra. Linksmybės ir šokiai čia tęsėsi iki pat vėlyvos nakties.
 
Antazavės festivalis baigėsi sekmadienį, liepos 24 dieną, Antazavės Dievo Apvaizdos bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios už kraštiečius.
 
Rajono Savivaldybės informacija
 
 Algirdo Lekavecko nuotraukose užfiksuotos Antazavės tradicinės kultūros ir sporto šventės akimirkos. 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite