Į IŠGARSĖJUSIĄ ANTAZAVĘ

0
28
mid news zrs 484 P1010016

Į išgarsėjusią Antazavę. Šiemet Lietuvos ūkininkių draugijos (LŪD) Zarasų skyrius švenčia savo veiklos 30-metį. Po pandemijos suvaržymų išlaisvėjusios ūkininkės nutarė surengti smagią išvyką į šiandien vis labiau garsėjantį restauruotą Antazavės dvarą. Apie jo atidarymą jau nemažai rašyta, todėl pasakoju apie išvykos dalyvių patirtus įspūdžius.

Administratorė L. Žutautienė atvykusioms moterims parodė viską: Emilijai Pliaterytei skirtą menę, dailininkų Petro Stausko, Antano Šakalio paveikslų sales, tarptautinės parodos „Žirgas fotografijoje“ ir vietinių dailininkų kūrybos ekspozicijas, nuolatinę medžioklės trofėjų parodą ir kita.
 
Moterys viskuo grožėjosi ir sakė, jog Antazavės dvaras tapo panašus į latvių Rundalę. Tikrai panašus, tik prie Rundalės dvaro – milžiniškas rožynas. Aplinka aplink mūsiškį dvarą irgi gerai sutvarkyta, bet tikimasi ateityje ją dar gerokai patobulinti.
 
Įžengusios į koncertų salę ekskursantės nustebo ir sakė: „Tokios gražios renginių salės Zarasuose nėr.“ Bet renginių, tikėkimės, ir Zarasuose, ir Antazavėje netrūks.
 
Veiklos ataskaita. Tai toje išgirtoje salėje LŪD narės ir surengė savo ataskaitinį susirinkimą. Skyriaus valdybos pirmininkė L. Petrėnienė išvardijo surengtas išvykas į Ukmergės rajono dvarus, Pakruojo puikųjį dvarą, dalyvavimą kituose renginiuose – kiek leido pandemijos sąlygos. Kalbėjo  buvusi ilgametė skyriaus pirmininkė I. Stauskienė. Ji sakė, jog draugijos Zarasų skyrius turi gerą vardą. Bet jau atėjo laikas priimti daugiau naujų narių. Pasisakė ir „Credos“ vadovė D. Svidinskienė.
 
Išrinkta nauja skyriaus valdyba: L. Petrėnienė, D. Svidinskienė, Z. Kazulėnienė, A. Kačiuliene, V. Mazūrienė, I. Stauskienė (valdybos garbės narė). Skyriaus valdybos pirmininke kitai kadencijai išrinkta L. Petrėnienė.
 
LŪD Zarasų skyriuje šiuo metu yra 48 narės. Gyvuoja tradicija pasveikinti sulaukusias jubiliejinių gimtadienių. Išvykos dieną buvo pasveikintos V. Brogienė, A. Sinicienė, V. Mazūrienė, G. Budrienė. Sėkmingų darbų, geros vasaros!
 
Gražioje sodyboje. Po svarstymų, rinkimų ekskursantės nuvyko pas L. Šimkūnienę į Sviliškių kaimą. 2017 metais Šimkūnų sodyba buvo pripažinta gražiausia rajone. Ir šią liepą čia gražu. Žydi lelijos, mėlynuoja levandos. Prie kiekvieno ūkio statinio – vis koks nors žydintis, žaliuojantis krūmas. Daug medžių, uogakrūmių, gerai prižiūrėta veja. Laima ir Artūras Šimkūnai šeimininkauja dviese. Laiko nemažą bityną, įsirengę šiltnamius, turi ir savo žemės. Kieme – patogi pavėsinė, kur nuo saulės bei lietaus ir prisiglaudė ūkininkės. Vaišinosi, kalbėjosi, grožėjosi gamta. Džiaugėsi po ilgesnės pertraukos pasimačiusios, susitikusios tuos žmones, su kuriais jungia bendri siekiai, interesai, panašus gyvenimo prasmės suvokimas.
 
Kai atrandi tokią žalią Antazavę, kai pamatai grožio salą nuošaliame Sviliškių kaime, įsitikini – graži mūsų Lietuva.
 
 
Ona Kačkienė
Zitos Kazulėnienės nuotraukos

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite