LIETUVOS IR EUROPOS JAUNIMO METAMS BESIBAIGIANT

0
80
mid news zrs 644 DSC 0098

2022-uosius metus Lietuvos Respublikos Seimas ir Europos Parlamentas paskelbė Lietuvos ir Europos jaunimo metais, siekiant labiau paskatinti visuomenę atkreipti dėmesį į jaunimo politiką, identifikuoti ir drauge spręsti jauniems žmonėms kylančias problemas.

Metai buvo gausūs renginių, mokymų ir iniciatyvų, skirtų tiek jaunimui, tiek ir jaunimo darbuotojams, jaunimo reikalų koordinatoriams, kuriuose aktyviai dalyvavo ir zarasiškiai. Zarasų rajono savivaldybės jaunimo delegacijos dalyvavo Jaunimo reikalų agentūros organizuotame nacionaliniame Jaunimo metų atidarymo renginyje Vilniuje ir uždarymo renginyje Marijampolėje. 
 
Minint Jaunimo metus Zarasų rajono vardas skambėjo visose šalies savivaldybėse. Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos ir Lietuvos savivaldybių asociacijos bendradarbiavimo dėka buvo sukurtas nacionalinis „Jaunimo parkas“, kuriam ąžuoliukus iš Stelmužės ąžuolo giliukų išaugino ir dovanojo Stelmužės bažnytinio meno muziejininkė Aldona Miškinienė.  Visose šalies savivaldybėse pasodinti ąžuoliukai susijungė į vieną interaktyvų žemėlapį, kuriame nurodytos ąžuoliukų pasodinimo vietos. Prie pasodintų ąžuoliukų kiekviena savivaldybė įrengė informacines lentas su QR kodais, kuriuos nuskaičius atsiveria jaunimui aktuali informacija konkrečioje savivaldybėje. Su „Jaunimo parko“ žemėlapiu galite susipažinti: https://www.njrka.lt/jaunimoparkas/ .
 
Jaunimo reikalų agentūra šiemet įgyvendino Jaunimo metų ambasadorių iniciatyvą, kuriai aktyvius rajono jaunuolius delegavo šalies savivaldybės. Jaunimo metų ambasadoriai buvo atsakingi už Jaunimo metų viešinimą, savanoriškai prisidėjo prie renginių organizavimo. Zarasų rajono savivaldybės jaunimo metų ambasadorėmis tapo Neringa Galvydytė, Austėja Subatytė, Gabija Trainytė ir Valerija Rostovskaja, kurios dalyvavo dvejuose Jaunimo reikalų agentūros mokymuose.
 
Lietuvos ir Europos jaunimo metams besibaigiant, gruodžio 2 d. Zarasuose vyko Jaunimo metų uždarymo renginys.
Pirmoji renginio dalis buvo skirta Zarasų rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos narių, Jaunimo metų ambasadorių, Zarasų visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas” narių ir kitų iniciatyvių jaunuolių mokymams, skatinant jaunimo iniciatyvas per pilietiškumą ir savanorystę. Mokymų forma buvo neįprasta – dalyvių įtraukimas vyko per diskusiją ir taikomąją improvizaciją, kurią vedė Povilas Plūkas – kompanijos „Kitokie Projektai“ konsultantas, IMPRO GYM improvizacijos treneris bei nepriklausomas žaidimų kūrėjas. Povilas mokėsi Second City improvizacijos mokykloje Čikagoje ir jau 5 metus yra tarptautinio taikomosios improvizacijos tinklo narys, kuris niekada neabejojo, jog didžiausia scena, kurioje galima panaudoti improvizacijos įgūdžius yra GYVENIMAS. Mokymų metu buvo keliami klausimai: Kaip gimsta iniciatyva? Iš kur kyla impulsas? Ką aš darau su juo? Kaip elgiuosi su kitų iniciatyva? Kas atsitinka su iniciatyva grupėje žmonių? Kokie stabdžiai įsijungia? Kaip su jais susitvarkyti? 
Kol tikslinė grupė dalyvavo mokymuose, likusiems renginio dalyviams buvo surengtos stalo teniso, biliardo ir X-box varžybos, vėliau skambėjo jaunųjų zarasiškių atliekama muzika.
 
Antroje renginio dalyje dalyvavęs Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas pasveikino susirinkusius ir įteikė padėkas jaunimo metų ambasadorėms, dėkodamas už pagalbą organizuojant Lietuvos jaunimo metams paminėti skirtus renginius, aktyvų dalyvavimą nacionaliniuose renginiuose ir prisidėjus prie jaunimo politikos žinomumo didinimo.
 
Zarasų rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Julija Goštautaitė – Adomavičienė padėkojo jaunuoliams, kurie šiemet aktyviai dalyvavo renginiuose, mokymuose, tarptautiniame projekte „Mes esame Europos ateitis“ Latvijoje ir pakvietė visus susirinkusius būti aktyvesniais ir iniciatyviais, kad jaunimo balsas būtų girdimas ir visi drauge galėtume spręsti jaunimo problemas.
 
Jaunimo metų uždarymo renginį tęstė atlikėjų Roko Yan, Ewos ir Mcbite koncertai, renginio nominacijų apdovanojimai ir diskoteka.
 
Renginį organizavo Zarasų rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Julija Goštautaitė – Adomavičienė, Zarasų atviro jaunimo centro ir Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro darbuotojai, Jaunimo metų ambasadorės bei savanoriai.
 
Renginio rėmėjas – Zarasų rajono savivaldybė.
 
Jaunimo reikalų koordinatorė
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite