PAVASARINIŲ MELODIJŲ PUOKŠTĖ

0
68
DSCF4262

Antradienį, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos renginių salė buvo sklidina ne tik žalsvos pavasario šilumos, bet ir šurmulio. Susirinko Zarasų F. Latėno meno mokyklos dainininkai ir muzikantai. Jie bibliotekininkams ir visiems zarasiškiams dovanojo gražiausias dainas ir muzikos akordus.

Salės erdvę muzikos garsais užpildė mokyklos jungtinio choro atliekama daina „Svarbiausi žodžiai“. Tai buvo tarsi įžanga į muzikinę popietę, nes pagrindinė tema – knygos. Renginio vedėja, mokytoja Jūratė Stacevičiūtė paragino jaunuosius muzikantus ir klausytojus kartu versti muzikos puslapius su prasmingomis mintimis apie knygas.

Subtiliai skambėjo jaunųjų gitaristų atliekami kūriniai, paukščių čiulbėjimą priminė fleitų melodijos. Vikrūs pianistų pirštai pažadino jau senokai renginių salėje snaudusio pianino klavišus. Akordeonu atliekamas „Tango“ klausytojus trumpam nukėlė į Paryžių… Jausmingai liejosi smuiko melodija, tyru garso grožiu sužavėjo trimitu atliekamas „Skrydis į mėnulį“. Gausiais aplodismentais klausytojai apdovanojo šaunias jaunąsias solistes. Muzikinę puokštę daina užbaigė jungtinis choras.

Pavasarinių melodijų puokštę sukūrė ir klausytojams dovanojo Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos mokytojų: Maksim Bendelston, Jūratės Tumėnienės,, Giedriaus Lazdausko, Vladimiro Mazniovo, Danguolės Petrašiūnienės, Lidmilos Vorobjovos, Šviesuolės Venclovaitės, Jūratės Stacevičiūtės, Vidos Buivienės, Dianos Skvarčinskaitės, Albinos Pučkienės, Dangiros Zavackienės parengti mokiniai.

Nuoširdi padėka organizatorei, mokytojai Jūratei Stacevičiūtei, iniciatorei, vyresn. bibliotekininkei Vitai Juškėnienei, muzikantams, dainorėliams ir klausytojams už nuostabų renginį ir puikią nuotaiką.

Tai buvo vienas iš Nacionalinės Lietuvos bibliotekos savaitės renginių, kurios tema „Kartu įveikiant krizes“.

Akimirkos: https://www.youtube.com/watch?v=LvhfgZPJOnE

Jurga Sagadinaitė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Nuotr. Inesos Dumbravienės

DSCF4263

DSCF4271

DSCF4274

DSCF4282

DSCF4283

DSCF4301

DSCF4309

DSCF4329

DSCF4336

DSCF4338

DSCF4350

web youtube 2560x1440

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite