FINANSŲ MINISTERIJA: GERIAUSIOS GYVENIMO SĄLYGOS 2021 M. – VILNIUJE IR KAUNE

0
59
kindle gc42442563 1280
Geriausias materialinių gyvenimo sąlygų rodiklis 2021 metais Lietuvoje buvo Vilniaus mieste, Kaune ir jo rajone. Nuo 2013 iki 2021 m. rodiklis gerėjo visose savivaldybėse, tačiau labiausiai – kaimiškose, praneša Finansų ministerija.

Didžiausią pažangą per aštuonerius metus, pasak ministerijos, padarė Šalčininkų (55 vieta), Kalvarijos (58 vieta), Radviliškio (56 ) savivaldybės bei Prienų (20 vieta) ir Širvintų rajono (14 vieta) savivaldybės, rodo naujausias savivaldybių gyvenimo kokybės indeksas (GKI), pateikiamas svetainėje lietuvosfinansai.lt.
 
Pagal bendrą materialinių gyvenimo sąlygų indeksą 2021 metais geriausia situacija buvo Vilniuje, toliau – Kauno mieste ir jo rajone, Vilniaus ir Klaipėdos rajonuose. Žemiausias pozicijas užėmė Lazdijų, Zarasų, Kalvarijos, Vilkaviškio ir Radviliškio rajonų savivaldybės.
 
Materialinių gyvenimo sąlygų Indeksas nuo 2013 iki 2021 m. išaugo 138 proc. – indekso augimas fiksuotas visuose savivaldybių klasteriuose, didžiausias – kaimiškųjų savivaldybių (147,5 proc.), toliau rikiuojasi kurortų (133,5 proc.), kitų savivaldybių (132,3 proc.) ir didžiųjų miestų (106 proc.).
 
Vertinant atskiras savivaldybes, didžiausią pažangą padarė Šalčininkų (236,5 proc.), Kalvarijos (224 proc.), Radviliškio (221 proc.), Prienų (215,5 proc.) ir Širvintų rajono (209,5 proc.) savivaldybės.
 
Mažiausias rodiklių augimas fiksuotas Visagino (49 proc.), Kazlų Rūdos (62 proc.), Klaipėdos miesto (87 proc.), Kėdainių (94 proc.) ir Utenos rajonų (97 proc.) savivaldybėse.
Didžiausią materialinių gyvenimo sąlygų indekso augimą savivaldybėse, kuriose fiksuotas rodiklio augimas, lėmė per laikotarpį ženkliai išaugęs vidutinis mėnesinis neto darbo užmokestis, išaugęs naudingas plotas, tenkantis vienam gyventojui, sumažėjęs asmenų, buvusių sąrašuose socialiniam būstui nuomoti, skaičius, išaugusi renovuotų daugiabučių dalis, sumažėjęs asmenų, buvusių sąrašuose socialiniam būstui nuomoti, skaičius.
 

ELTA (ELTA)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite