SĖLIŲ AIKŠTĖJE ĮTEIKTA DOMINYKO BUKONTO PREMIJA

0
22
1

Tris dienas ir tris naktis Zarasuose buvo didžiulis šurmulys. Ežerų  kraštas šventė savo miesto 515-ąjį  gimtadienį. Į įspūdingą miesto šventę atvyko gausiai žmonių ir iš miesto, ir iš kaimų. Sulaukė zarasiškiai  svečių  ne tik iš Aukštaitijos, bet ir įvairių Lietuvos vietovių.

Gimtadienio šventės dalyviams Zarasų kultūros centras, Viešoji biblioteka, Krašto muziejus parengė turiningus, įdomius ir prasmingus  renginius. Dalyvių šventėje laukė gausybė atrakcijų. Visi galėjo įsigyti tautodailės gaminių, meno dirbinių, įvairiausių maisto produktų. Mielos veiklos sau čia rado  ir didelis, ir mažas dalyvis.

Svarbus miesto šventės akcentas – šio krašto šviesuolio ir gydytojo Dominyko Bukonto premijos įteikimas. Jis įvyko sekmadienį Sėlių aikštėje.

Rajono Savivaldybės Kultūros ir meno premijų skyrimo komisijos pirmininkė Violeta Barisevičienė paskelbė apie premijos skyrimą žinomam   Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios klebonui kanauninkui Stanislovui Krumpliauskui  Ji paskirta  už švietėjišką ir kultūrinę veiklą, iniciatyvas, skatinant gimtojo krašto bendruomenės pilietiškumą ir kūrybiškumą, jungimą bendrai kraštotyros ir kultūros paveldo tyrinėjimo veiklai.

D. Bukonto premijos laureatą sveikino rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, kuris sakė, kad šiandien  pagerbiame iškilaus savo krašto žmogaus, kurio veikla palieka gilų pėdsaką mūsų krašto istorijoje, linkėjo kanauninkui padaryti dar daug savo kraštui daug gerų darbų, stiprios sveikatos ir emocinės pilnatvės.

Nuoširdžius padėkos žodžius zarasiškiams tarė ir Dominyko Bukonto premijos laureatas Stanislovas Krumpliauskas. Jis sakė, kad Zarasų kraštas gausus rašytojų, poetų, menininkų,  kurių indėlis kultūrinėje, švietėjiškoje veikloje yra labai svarus, tačiau  džiaugėsi, kad Zarasai pastebėjo ir jo triūsą, už tai kanauninkas yra visiems dėkingas. Premijos laureatas prisiminė vaikystės ir jaunystės metus ir sakė, kad čia jį visi keliai vedė teisinga linkme – į Bažnyčią ir jis ėjo šiuo keliu.  Stanislovas Krumpliauskas pastebėjo, kad Žolinės atlaiduose daug jaunimo tautiniais rūbais ir su gėlių vainikais rankose. Kanauninkas prašė tėvų vaikus auginti dorais, patriotiškais Tėvynės žmonėmis, auklėti, kad jie visada jaustų Švč. Mergelės Marijos šviesą ir globą.

D. Bukonto premijos laureatą Stanislovą Krumpliauską  taip pat sveikino rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, Dusetų seniūnijos seniūnas Darius Steponavičius, Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalkos pirmininkė Aldona Žiliukienė.

Petras Ivanovas

Nuotraukose – Dominyko Bukonto premijos įteikimas Sėlių aikštėje.

Autoriaus nuotraukos

2

3

5

6

7

8

9

9a

11

12

13

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite