POPULIARIAUSI MITAI APIE NUOTEKŲ TALPAS

0
76
nuoteku talpos

Buitinių nuotekų tvarkymo tema ypač aktuali tiems, kurie neturi galimybės naudotis centralizuota kanalizacijos sistema. Tokiu atveju reikia ieškoti tinkamiausio sprendimo būdo. Vienas iš tokių gali būti nuotekų talpykla. Visgi apie ją sklando nemažai mitų, kuriuos dabar ir pasistengsime paneigti.

1. Nuotekų talpą galima įsirengti bet kur ir bet kada

Tai tikrai netiesa. Talpykla neturėtų ir netgi negali būti pirmasis pasirinkimas, kuomet nuotekos tvarkomos individualiai. Nors tokių atvejų dar tikrai pasitaiko ne vienas, tai nėra leistina. Neturint galimybės naudotis bendra kanalizacijos sistema, pirmiausia derėtų apsvarstyti biologinio nuotekų valymo įrenginio montavimą. Tai efektyvus, patikimas ir ilgaamžiškas sprendimas, leidžiantis pamiršti daugelį su individualiu nuotekų tvarkymu susijusių rūpesčių.

Tik tuomet, kai dėl tam tikrų priežasčių, pavyzdžiui, aukšto gruntinio vandens lygio, nėra galimybės sumontuoti tokio įrenginio, galima rinktis nuotekų talpą. Ji turėtų būti montuojama tinkamai parinktoje vietoje, kurią būtų lengva pasiekti asenizacinė mašina. Būtent ja ištraukiamos rezervuare susikaupusios nuotekos.

2. Nuotekų talpyklų nereikia prižiūrėti

Talpyklos sumontavimas tai dar ne viskas. Ne ką mažiau svarbi tinkama jos eksploatacija. Tam, kad rezervuare susikaupusios nuotekos nepradėtų tekėti į aplinką, būtina jas kas kiek laiko išsiurbti. To dažnumas priklauso nuo susikaupusių teršalų kiekio. Asenizacine mašina jie turi būti išvežami į valymo įrenginius tolesniam perdirbimui.

Prieš įsirengiant tokią talpą, rekomenduojama atidžiai įvertinti susidarančių nuotekų kiekį. Rezervuare jos turėtų laisvai tilpti bent jau 7–8 dienas. Kitu atveju nuotekas teks šalinti itin dažnai, kas ne tik sukels nepatogumų, bet ir lems didesnes išlaidas.

3. Tokios talpos tinka tik nuotekoms

Nors dažniausiai naudojamos nuotekų kaupimui, iš tiesų tokios talpos yra tinkamos ir kitais atvejais. Iš poliesterinės dervos bei stiklo pluošto pagaminti rezervuarai yra sandarūs ir atsparūs įvairiam cheminiam poveikiui. Todėl juose galima laikyti įvairius skysčius, granuliuotas ir birias medžiagas, pavyzdžiui, trąšas. Ieškote panašaus sprendimo? Tuomet nuotekų talpykla gali būti dėmesio vertas pasirinkimas. Tai universalus sprendimas, tinkantis įvairiais atvejais.

Nusistovėję mitai kartais gali suklaidinti. Todėl visuomet naudinga plačiau pasidomėti aktualia tema. Dabar, kai informacijos internete gausu, tai padaryti išties lengva. Tačiau vėlgi ją reikėtų įvertinti kritiškai. Jei norisi tikrai profesionalaus patarimo, geriausia kreiptis į specialistus. Jie išsamiai atsakys į rūpimus klausimus, supažindins su produkcijos asortimentu ir padės rasti individualius poreikius geriausiai atitinkantį sprendimą. Vienas iš tokių gali būti nuotekų talpos, apie kurias dar daugiau galite sužinoti čia: https://feliksnavis.lt/lt/talpyklos.htm.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite